Talous

TALOUS

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä siirtyi Kirkon Palvelukeskuksen asiakkaaksi 1.1.2017. Osa laskutus-, kirjanpito- ja palkkahallinnon rutiineista siirtyi palvelukeskuksen tehtäväksi. Kaikki Suomen seurakunnat ovat vuodesta 2017 alkaen palvelukeskuksen asiakkaita.

Perussäännön mukaan yhteinen kirkkoneuvosto vahvistaa vuosittain verotuskustannuksilla ja keskusrahastomaksuilla vähennettyjen verotulojen jakamisen seurakuntayhtymälle ja sen seurakunnille. Seurakuntien kesken määrärahat jaetaan seurakuntien väkilukujen mukaisessa suhteessa.

Oheista linkkiä painamalla löydät laskutusosoitteen:

Laskutustiedot

Talouden tunnuslukuja 2017

• Kirkollisveroprosentti 1,30 %
  • Jokainen jäsen rahoitti toimintaa keskimäärin 18 eurolla kuukaudessa
  • Väkiluku 50 258
  • Hämeenlinnan seurakuntiin kuului 74,3% kaupungin asukkaista (75,1% vuonna 2016)
  • Toimintakate (toimintaan käytetyt nettokulut)  9,8 M€ (2016: 10,0 M€)
  • Vuosikate (tulos ennen poistoja) 1,6 M€ (2016: 1,4 M€)
  • Tilikauden ylijäämä 0,9 M€ (2016: 0,5 M€)
  • Investoinnit 0,2 M€ (2016: – M€)
  • Vakituinen henkilöstö 142 (2016: 148)

Seurakuntien varojen käyttö

Lähes kolmannes seurakuntien varoista käytetään lasten ja nuorten toimintaan.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

• 29% Lapset ja nuoret
  • 26% Yleinen seurakuntatyö
  • 15% Diakonia
  • 9% Musiikki
  • 6% Lähetystyö
  • 6% Viestintä
  • 5% Kirkkoherranvirasto
  • 2% Perheneuvonta
  • 2% Sairaalasielunhoito

Tilintarkastajat

Toimikaudella 2015-2018 tilintarkastusyhteisönä toimii Tilintarkastusyhteisö KPMG Julkishallinnon palvelut Oy, jonka nimeämänä vastuunalaisena tarkastajana toimii KHT, JHT Mari Säynätjoki.