Kiinteistöstrategia

Seurakuntayhtymä aloitti vuonna 2015 kiinteistöstrategian valmistelun. Strategia on tarkoitus saattaa yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi toukokuussa 2017.

Strategiaa on valmistellut työryhmä, jota johtaa Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan puheenjohtaja Antti Hieta. Ryhmään kuuluvat Erkki Alanen, Irja Appelroth, Jorma Lundström, Liisa Ilonen-Teivonen ja Reetta-Maria Tolonen-Salo sekä seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Eija Rantala. Strategian on tarkoitus ohjata seurakuntien kiinteistöpäätöksiä ainakin 30 vuoden aikajänteellä.

Kiinteistöstrategiaryhmä on pitänyt työpajoja Newsec Oy:n asiantuntijan Johanna Holmströmin johdolla. Lisäksi ryhmä on kannustanut seurakuntien toiminnasta vastaavia seurakuntaneuvostoja pohtimaan nykyisten kiinteistöjen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa.

Strategiaa esiteltiin seurakuntien henkilöstölle ja luottamushenkilöille 22. syyskuuta 2016 Hämeenlinnan kirkossa. Tälle sivulle on koottu tuon esittelytilaisuuden aineistot.

kiinteistostrategiaAvaa esittelyaineisto pdf-tiedostona (noin 9 MB):
Kiinteistöstrategian lähtötilanneselvitys

Kiinteistösalkut ja kuntoluokat
hml_salkutus_kuntoluokka_kaikki

Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2016

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kiinteistöstrategiaa kokouksessaan 6.10. ja lähetti aineiston seurakuntaneuvostoille lausunnon antamista varten. Samalla päätettiin, että aineisto kieliasun osalta tarkistetaan ja kielellisesti tarkistettu versio merkitään Versio 2 -merkinnällä.

Alla yhteisen kirkkoneuvoston asiakirjat versio 1:

Yhteinen kirkkoneuvosto 18.1.2017

Syksyn aikana strategiaa on käsitelty seurakuntaneuvostoissa sekä seurakuntayhtymän hallintoelimissä. Strategiatyöryhmä on käsitellyt seurakuntaneuvostojen lausunnot, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan henkilöstön lausunnon, seurakuntayhtymän luottamusmiesten lausunnon sekä saadut yksittäiset palautteet. Alla palautekooste työryhmän kommentein.

Yhteisen kirkkovaltuuston odotetaan hyväksyvän valmiin kiinteistöstrategian tammikuussa 2017.

Anna palautetta