Seurakuntayhtymä

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä perustettiin vuonna 2009 kuntaliitoksen myötä. Yhtymään kuuluvat Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan, Lammin ja Tuuloksen seurakunnat.

Seurakuntien jäsenmäärät 2017
Hauho 3 009
Hämeenlinna-Vanaja 39 180
Kalvola 2 753
Lammi 4 081
Tuulos 1 235
YHTEENSÄ 50 258
Hämeenlinnan asukasluku 67 674
Kirkkoonkuulumisprosentti 74,3 %

Seurakuntayhtymää johtaa seurakuntavaaleilla valittu yhteinen kirkkovaltuusto. Sen valmisteleva ja toimeenpaneva hallintoelin on yhteinen kirkkoneuvosto. Yhteinen kirkkoneuvosto on lisäksi asettanut kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan sekä talous- ja henkilöstöjaoston. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja.

Yhtymäorganisaation operatiivinen esimies on talousjohtaja Kai Kauppinen. Seurakuntayhtymä huolehtii hautausmaiden ja kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta, siivous- ja vahtimestaripalveluista, ateriapalveluista sekä henkilöstö- ja talouspalveluista. Muu kirkon työ on seurakuntien vastuulla.

Hautausmaiden ja kiinteistöjen hoito- ja kunnossapitotyötä tekevien tehtävänimike on erityisammattimies. Hautausmaille palkataan lisäksi vuosittain noin 50 kausityöntekijää. Työnjohtajana toimii Esa Lehtonen.

Siivous- ja vahtimestaripalveluja tuottavien työntekijöiden tehtävänimike on vahtimestari. Heidän esimiehensä on Päivi Korpinen.

Ateriapalveluhenkilöstön tehtävänimike on seurakuntaemäntä. Emäntien esimies on Tarja Seppänen.

Kiinteistö- ja hautaustoimen kokonaisuutta johtaa kiinteistöpäällikkö Eija Rantala.

Henkilöstöpalveluiden työntekijöiden esimies on henkilöstöpäällikkö Päivi Hyvärinen ja talouspalvelujen työntekijöiden esimies on talouspäällikkö.

Seurakuntayhtymän johtoryhmässä on viisi jäsentä: yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, talousjohtaja sekä yhteisen kirkkoneuvoston valitsemat kolme muuta viranhaltijaa, joista kaksi edustaa seurakuntia ja yksi seurakuntayhtymää.

Talousarvio 2018

Alla olevasta linkistä löytyy Hämeenlinnan seurakuntayhtymän toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018.

talousarvio 2018

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talous

Oheisesta linkistä tietoa seurakuntayhtymän talouden rakenteesta.

talousesittely