Seurakuntayhtymä

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä perustettiin vuonna 2009 kuntaliitoksen myötä. Yhtymään kuuluvat Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan ja Lammin seurakunnat. Tuuloksen seurakunta yhdistyi Lammin seurakuntaan vuoden 2019 alussa.

Seurakuntien jäsenmäärät 2018
Hauho 2 919
Hämeenlinna-Vanaja 38 697
Kalvola 2 701
Lammi 4 004
Tuulos 1 169
YHTEENSÄ 49 490
Hämeenlinnan asukasluku 67 558
Kirkkoonkuulumisprosentti 73,3 %

Seurakuntayhtymää johtaa seurakuntavaaleilla valittu yhteinen kirkkovaltuusto. Sen valmisteleva ja toimeenpaneva hallintoelin on yhteinen kirkkoneuvosto. Yhteinen kirkkoneuvosto on lisäksi asettanut kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja.

Yhtymäorganisaation operatiivinen esimies on talousjohtaja Kai Kauppinen. Seurakuntayhtymä huolehtii hautausmaiden ja kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta, siivous- ja vahtimestaripalveluista, ateriapalveluista sekä henkilöstö- ja talouspalveluista. Muu kirkon työ on seurakuntien vastuulla.

Hautausmaiden ja kiinteistöjen hoito- ja kunnossapitotyötä tekevien tehtävänimike on erityisammattimies. Hautausmaille palkataan lisäksi vuosittain noin 50 kausityöntekijää. Työnjohtajana toimii Esa Lehtonen.

Siivous- ja vahtimestaripalveluja tuottavien työntekijöiden tehtävänimike on vahtimestari. Heidän esimiehensä on Päivi Korpinen.

Ateriapalveluhenkilöstön tehtävänimike on seurakuntaemäntä. Emäntien esimies on Tarja Seppänen.

Kiinteistö- ja hautaustoimen kokonaisuutta johtaa kiinteistöpäällikkö Eija Rantala.

Henkilöstöpalveluiden työntekijöiden esimies on henkilöstöpäällikkö Hanna Pääkkönen ja talouspalvelujen työntekijöiden esimies on talouspäällikkö Ville Lehtonen.

Seurakuntayhtymän johtoryhmässä on viisi jäsentä: yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, talousjohtaja sekä yhteisen kirkkoneuvoston valitsemat kolme muuta viranhaltijaa, joista kaksi edustaa seurakuntia ja yksi seurakuntayhtymää.

Talousarvio 2019

Alla olevasta linkistä löytyy Hämeenlinnan seurakuntayhtymän toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019.

Talousarvio 2019

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talous

Oheisesta linkistä tietoa seurakuntayhtymän talouden rakenteesta.

talousesittely