Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit 18.11.2018

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Vaaleissa valitaan seurakuntayhtymään yhteinen kirkkovaltuusto sekä kuhunkin yhtymän seurakuntaan seurakuntaneuvosto. Kirkkovaltuusto on seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se muun muassa hyväksyy talousarvion ja päättää kiinteistöistä ja hautausmaista. Seurakuntaneuvostot johtavat paikallisten seurakuntien toimintaa. Ne päättävät muun muassa siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.
Minkälainen on sinun kirkkosi?

Asetu ehdolle!

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Nyt on aika asettua ehdolle!

Vaaleihin asetetaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokaslistan voi asettaa vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä yhdessä perustamalla valitsijayhdistyksen.

Tärkeitä päivämääriä

Ennakkoäänestys ti-la 6.-10.11.2018