Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa valitaan seurakuntayhtymään yhteinen kirkkovaltuusto sekä kuhunkin yhtymän seurakuntaan seurakuntaneuvosto. Kirkkovaltuusto on seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Seurakuntavaalit ovat lakisääteiset. Vaalit toimittaa vaalilautakunta, jonka kirkkovaltuusto valitsee. Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään vuonna 2018.

Vaaleihin asetetaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokaslistan voi asettaa vähintään kymmenestä seurakunnan äänioikeutetusta jäsenestä koostuva valitsijayhdistys.