Seurakuntavaalit

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaaleissa valitaan vuoden 2019 alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi jäsenet Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan ja Lammin seurakunnan seurakuntaneuvostoihin sekä jäsenet yhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Samaan aikaan käydään siis kahdet vaalit.

Seurakuntaneuvostoihin valitaan jäseniä Hauhon seurakunnassa 10, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 16, Kalvolan seurakunnassa 10 ja Lammin seurakunnassa 12. Yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan jäseniä Hauhon seurakunnassa 5,
Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 35, Kalvolan seurakunnassa 4 ja Lammin seurakunnassa 7.

Kirkkovaltuusto on seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se muun muassa hyväksyy talousarvion ja päättää kiinteistöistä ja hautausmaista. Seurakuntaneuvostot johtavat paikallisten seurakuntien toimintaa. Ne päättävät muun muassa siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

www.seurakuntavaalit.fi

Voinko äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat ne seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä 18.11.2018. Hämeenlinnassa kaikille äänioikeutetuille on postitettu vaalikirje ja ilmoituskortti, jonka mukana on myös lista oman seurakunnan ehdokkaista.

Milloin ja missä voin äänestää?

Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys järjestetään ti-la 6.-10.11.2018. Voit äänestää missä tahansa päin Suomea. Mukasi tarvitset henkilöllisyystodistuksen. Äänestäminen sujuu nopeammin, jos otat mukaasi kotiisi tulleen ilmoituskortin.

Hämeenlinnassa ennakkoäänestyspaikat ja -ajat ovat seuraavat:

ti-la 6.–10.11. klo 9–18 kaikissa kirkkoherranvirastoissa

tiistaina 6.11.
klo 10–13 Ammattiopisto Tavastia, A-rakennus (Hattelmalantie 8)
klo 15–19 Poltinahon seurakuntatalo (Turuntie 34)
klo 15–19 Tuomelan koulu (Tuomelankatu 20)
klo 14–18 Lammin liikuntakeskuksen seurakuntatila, Keidas (Lamminraitti 37)

keskiviikkona 7.11.
klo 10–13 Hämeen ammattikorkeakoulu (Visamäentie 35)
klo 15–19 Poltinahon seurakuntatalo (Turuntie 34)
klo 15–19 Tuomelan koulu (Tuomelankatu 20)
klo 9–11 Hämeenlinnan vankila (Pikku-Parolantie 7)
klo 12–14 Vankisairaala (Pikku-Parolantie 7)

torstaina 8.11.
klo 10–13 Kaurialan lukio (Erottajakatu 5)
klo 15–19 Poltinahon seurakuntatalo (Turuntie 34)
klo 10–15 Sauvolan hyvinvointikeskus (Sauvalanaukio 4, Iittala)
klo 14–18 Lammin liikuntakeskuksen seurakuntatila, Keidas (Lamminraitti 37)
klo 9–18 Tuuloksen seurakuntakeskus (Pappilantie 15)

perjantaina 9.11.
klo 10–13 Jukolan lintukoto (Eeronkuja 5)
klo 15–19 Kauppakeskus Goodman (Kaivokatu 7)
klo 15–19 Sale Renko (Rengonraitti 10B)

lauantaina 10.11.
klo 10–18 Kauppakeskus Goodman (Kaivokatu 7)
klo 10–18 Prisma-keskus Tiiriö (Wartiamäentie 2)

Vaalipäivä 18.11.2018

Vaalipäivänä jokainen äänioikeutettu voi äänestää vain oman seurakuntansa äänestyspaikassa, jotka ovat avoinna klo 11.00–20.00.

Äänestyspaikat ovat seuraavat:

Hauhon seurakunta:
Hauhon seurakuntatalo, Kotkontie 1

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta:
Hämeenlinnan kirkko, Kirkkorinne 2

Kalvolan seurakunta:
Kalvolan seurakuntatalo, Hallintotie 3

Lammin seurakunta:
Lammin äänestysalue (Lammin seurakunnan jäsenet): Lammin kirkko, Katariinantie 2
Tuuloksen äänestysalue (Tuuloksen seurakunnan jäsenet): Tuuloksen kirkko, Kirkkokuja 27

Tutustu ehdokkaisiin

Seurakuntavaalit-fi-sivuston vaalikoneessa voi tutustua ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä. Vaalikoneen täyttö on ollut ehdokkaille vapaaehtoista, joten kaikkien ehdokkaiden tietoja ei löydy vaalikoneesta.

Klikkaa tästä vaalikoneeseen

Kaikki Hämeenlinnan seurakuntien ehdokkaat löydät alasivuilta:

Hauhon ehdokkaat

Hämeenlinna-Vanajan ehdokkaat

Kalvolan ehdokkaat

Lammin ehdokkaat (Huom! Tuuloksen seurakunnan jäsenet ovat ehdolla ja äänestävät Lammin seurakunnassa.)

Vaaliviestintä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan seurakuntayhtymässä vaaliviestintää koordinoi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintä. Alla olevaan ohjeeseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita ehdokkaille ja valitsijayhdistyksille vaaliviestintään liittyen.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä
ma. viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen, p. 040 804 9325

Viestintäpalvelut seurakuntavaaleissa -ohje (pdf, päivitetty 25.7.2018)