Tansanian maasaitytöt

TANSANIAN MAASAITYTÖT

Tansanian Morogorossa on vuoden 2012 alussa alkanut kummihanke, jonka tarkoituksena on antaa karjankasvatuksesta elantonsa saavien perheiden tytöille mahdollisuus päästä turvalliseen kouluun pysyvästi. Samalla pyritään merkittävästi ehkäisemään tyttöjen myymistä vaimoiksi varhaisella iällä. Hankkeeseen valitaan enintään 50 tyttöä Morogoron hiippakunnan alueelta. Valitut tytöt ovat esikouluikäisistä yläkouluikäisiin.

Hankkeessa tehdään työtä perheiden ja yhteisöjen kanssa ja muutetaan samalla käsityksiä koulutuksen tärkeydestä koko yhteisössä. Työssä tullaan erityisesti kiinnittämään huomiota tyttöjen ja naisten koulunkäyntiin, terveyteen ja voimaannuttamiseen.

Tänään kummityttömme ovat edelleen maasaiyhteisönsä jäseniä ja sen myötä joku toinen jossain vaiheessa päättää heidän avioliittonsa solmimisesta. Näin on edelleen, valitettavasti. Mahdollisuus  koulutukseen on kuitenkin muuttanut näiden tyttöjen elämää ratkaisevasti. Työllistyessään ammattiin heillä on mahdollisuus ansaita omaa rahaa ja olla uudella tavalla hyödyksi myös omassa yhteisössään. Heitä arvostetaan ja heitä kuunnellaan päätöksen teossa. Tämä on Jumalan suuri ihme, josta kiitämme täällä joka päivä.