Nepalin vammaiset lapset ja nuoret

Kummitoiminta on keskeinen osa Lähetysseuran työtä Nepalissa.

Suhtautuminen vammaisuuteen on Nepalissa kielteistä ja perheet piilottelevat vammaisia perheenjäseniään. Vammaisuuden uskotaan olevan jumalten tahto tai seurausta edellisestä elämästä. Vuoden 2006 alusta on aloitettu vammaisten lasten ja nuorten tukeminen. Vammaisten lasten ja nuorten ryhmä saa terveydenhoitoapua ja voi käydä koulua sokeiden ja kuurojen kouluissa mm. Dharanissa, Baglungissa ja Gorkhassa. Tavoitteena on kouluttaa lapsista ja nuorista itsenäisiä sekä muuttaa yhteisön suhtautumista vammaisuuteen koulutuksen avulla.

Ryhmän nimi: Nepalin vammaiset lapset ja nuoret

Saaja: Suomen Lähetysseura

IBAN: FI38 800014-161130