Nimikkolähetit Sakari ja Päivi Löytty

Lammin seurakunnan nimikkolähetteinä Suomen Lähetysseuran kautta ovat vuoden 2017 alusta aloittaneet Sakari ja Päivi Löytty.

Sakari Löytty työskentelee musiikkityön asiantuntijana Namibian evankelis-luterilaisen kirkon läntisessä hiippakunnassa. Hän on muusikko, musiikin tohtori, lähetystyöntekijä ja entinen Namibian lähetti vuosilta 1998-2010.

Kutsu kolmen vuoden musiikkityön kehittämishankkeeseen Namibiaan on Sakarille paluuta vanhaan työhön, tutun työnantajan palvelukseen. Tällä kerralla on erityishaasteena myös Luterilaisen maailman liiton Windhoekin 2017 yleiskokouksen valmistelutyöt kevään 2017 aikana. Tämän jälkeen häntä on pyydetty musiikkityön tilannekartoituksen ja sen jälkeen musiikkikoulutuksen kehittämissuunnitelman tekemiseen.

Päivi Löytty on diakoni-sosionomi AMK, alkuperäiseltä koulutukselta kirkon nuorisotyön ohjaaja. Myös hän työskenteli Namibiassa miehensä kanssa vuosina 1998-2010. Päivi aloitti nyt kolmen vuoden mittaisessa diakonia- ja lähetystyön kehittämishankkeessa Namibian evankelis-luterilaisen kirkon läntisen hiippakunnan alueella. Hänen tehtävänä on kehittää ja koordinoida lähetyksen ja diakonian yhteistä toimintayksikköä kouluttamalla siihen paikallisia työntekijöitä. Tilannekartoituksen jälkeen tarkoituksena on laatia suunnitelma ja ohjata sen käyttöönottoa niin että työ voisi jatkua paikallisin resurssein.

Sakari ja Päivi Löytty