Kummityö Venezuelassa

Kummilapsityöllä tuetaan köyhien perheiden lasten koulunkäyntiä. Lapsille pyritään antamaan paremmat edellytykset tulevaisuutta varten sekä ehkäisemään syrjäytymistä.

Kummilapsityötä tehdään Barinasissa, Maracaibossa ja San Gabrielissa Barquisimeton läheisyydessä. Näissä kaikissa on sekä kummilapsia että kummituella toimivia tukiopetusryhmiä. Tukiopetus on tarpeen, sillä opetusryhmät ovat kouluissa suuria eikä opettajien aika riitä oppilaiden yksilölliseen tukemiseen. Tukiopetus on avointa kaikille alueen lapsille. Tukiopetusryhmiä on kaikkiaan seitsemän, ja Suomen Lähetysseuran kummit tukevat yli 100 kummilapsen opiskelua.

Kummilapsia on myös Casa Hogarin poikakodissa Valenciassa. Kodissa asuu alakouluikäisiä poikia, joiden perheet eivät voi tarjota heille riittävää tukea koulutukseen eivätkä turvallista kasvuympäristöä. Lisäksi Valenciassa toimii kummien tukema San Blasin päiväkoti. Päiväkodissa lapset saavat virikkeitä ja esiopetusta. Hyvätasoisen opetuksen takia esikouluryhmän kaikki paikat ovat aina täynnä.

Ryhmän nimi: Venezuelan tukiopetusryhmät

Saaja: Suomen Lähetysseura