Kuorot

Kirkkokuoro

Laulun lahjan kerran sain siitä riemuin kiitän, sävelissä tänäänkin ilon sointuun liitän, ja jos äänein vähäinen, Jeesus kyllä kuulee sen, Jeesus kuulee sen.

Runon säkeet kuvaavat parhaiten niitä tuntoja, joita voi kokea kuorolaisena. Usein ei tule ajatelleeksi, että lauluääni, vähäinenkin, on lahja. Miksi sitä ei siis käyttäisi ja jakaisi?

Kirkkokuoroa pidetään ehkä vakavamielisten lauluryhmänä, johon mustiin asusteisiin pukeutuneena kiiruhdetaan sunnuntai-aamuisin. Musiikin luullaan olevan vaikeasti opittavaa, harjoitusten kaavaan sidottuja ja kanttorien ankaran ”jumalisia” ja julmia.

Toisin kuitenkin on. Musiikki, jota joko kuorona taikka seurakunnan kanssa yhdessä esitetään, on vuosisatoja kestänyttä, kaunista ja puhuttelevaa. Kokee vahvana Jumalan läsnäolon laulaessaan. Olkoonpa itsellä iloa tai surua, kirkkomusiikki tukee ja lohduttaa mieltä ja antaa arkeen voimia. Kuorossa on lisäksi hyvä yhteishenki, joka kuuluu myös esityksissä. Ryhmänä voidaan saavuttaa hyviä tuloksia eikä kenenkään tarvitse laulaa yksin, paitsi oopperalaulajien, jos heitä sattuisi jäseneksi tulemaan.

Lammi

Kirkkokuoro on seurakuntalaisten palvelija niin kuin kuorossa laulava yksittäinen jäsenkin.  Sisältöä ja musiikillista väriä kuoro antaa jumalanpalvelus- ja muuhunkin seurakunnalliseen elämään. Kokoonpano, jossa jäsen on tärkeä osanen.

Lammi

Useat vähättelevät lauluääntään. Ollaan usein turhan vaatimattomia. Ääni on lahja, jota tulisi käyttää ja kehittää. Sanotaanhan, että harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän laulat, sitä paremmin sujuu. Koelaulua kuoroon pääsemiseksi ei ole, joten toivoisi siis lauluäänen omaavien mukaantuloa. Eikä nuottien lukutaidottomuuskaan saisi olla este. Pitää siis vain heittäytyä ennakkoluulottomasti äänineen kuoron vietäväksi.

Kiireiselle nykyihmiselle lienee suurin kynnys juhla- ja muiden pyhien aikaiset esiintymiset. Kuoro laulaa tosin vain noin kerran kuussa kirkossa, juhlapyhinä tosin tahti on kiivaampi. Siis ei rasitu. Mutta miltä tuntuisivat joulut ja pääsiäiset ilman kuorolaulua?  Ei miltään.

Harjoituksiin kokoonnutaan kerran viikossa, torstai-iltaisin. Laulamisen lomassa saamme tietoa kuorokursseista, ääniklinikoista, seurakunnan ym. tapahtumista, esiintymisistä jne. Kuoro pitää myös laulukauden avajaiset ja joulujuhlan. Vieraileekin joskus jossain. Osaamme pitää myös hauskaa, emmekä koe olevamme ryppyotsaisia Vitsit sinkoilevat ja kuoroelämäämme ryydittävät pikku kommellukset ja tapahtumat laulukauden aikana. Lisäksi olemme oppineet pitämään huolta toisistamme. Ja mitä tulee kanttoreihin, saavat he taidoillaan kuoron laulamaan ”bachit ” enkelien lailla ja kokemaan ison ilon.
– Asta Tapaila

Lammi      Kuoro

Ruska

Tämä lauluryhmä on kohtauspaikka seurakunnan vanhemmalle lauluväelle. Kokoonnumme joka toinen perjantai seurakuntasalissa alkaen klo 11. 30. Laulamme kanttorin kanssa yksiäänisesti yleensä vanhoja tuttuja hengellisiä
lauluja ja välillä opettelemme ennestään tuntemattomampia ja vähän uudempiakin lauluja.

Osallistumme jumalanpalveluksiin ja muihin seurakunnan tilaisuuksiin muutaman kerran vuodessa.

Harjoitusten lomassa on lupa jakaa niin ilot kuin surutkin. Yhdessä jaksamme paremmin ja  laulumme soi  vielä vahvemmin jos sinäkin tulet mukaamme laulamaan.

Tuomasmessu-lauluryhmä

Tämä ryhmä kokoontuu harjoittelemaan kausittain sovittuina aikoina ennen Tuomasmessua, joita yleensä pidetään kaksi kertaa vuodessa; syksyllä ja keväällä.

Mukaan mahtuu myös soittajia laulajien lisäksi. Tule rohkeasti mukaan toteuttamaan Tuomasmessua ja elämään jumalanpalvelus toisenlaisen musiikin kautta.