Kirkkoherralta

VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!

Kesä on tullut ja sen myötä vietämme vuoden herkintä aikaa. Nautitaan siitä; vihreistä koivunlehdistä, auringonpaisteesta, kukkasista, sinisinä liplattavista järvien laineista!

Lammin seurakunnan kesäohjelman rungon muodostavat sunnuntain jumalanpalvelukset Lammin kirkossa. Jumalanpalvelukset alkavat Juhannuspäivän jälkeistä sunnuntaita lukuun ottamatta klo 10. Kyseisenä päivänä vietetään iltakirkkoa klo 18. Kesäasukkaiden kirkkopyhää vietetään Lammin kirkossa heinäkuun kolmantena sunnuntaina. Jumalanpalveluksen jälkeen juodaan kirkkokahvit kirkkopihassa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kesäkauden erilaisten jumalanpalvelusten sarjan aloittaa jo perinteeksi muodostunut Hautausmaajumalanpalvelus kappelin edustalla kesäkuun kolmantena sunnuntaina. Kesäasukkaiden kirkkopyhän tavoin Hautausmaajumalanpalveluksen päätyttyä juodaan kirkkokahvit diakoniatyön vapaaehtoisten järjestäminä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa järjestetään kesäkirkkoja: Evon metsäkirkko heinäkuun toisena sunnuntaina ja Porraskosken kesäkirkko puolestaan heinäkuun neljäntenä sunnuntaina. Kouluun lähteviä reppuineen siunataan koulutielle Reppujumiksessa 5.8.

Kyläseurojen ja yhdistysten kanssa järjestetään myös Suven lauluiltoja eri puolilla pitäjää. Lauluilloissa lauletaan tuttuja hengellisiä lauluja, kesälauluja ja virsiä sekä nautitaan yhdessä kesästä. Kesälaulujen karaoke toteutetaan Lammin kirkossa 18.8. Musiikkia on tarjolla myöskin Lammin kirkkopihassa ja Lammin kirkossa Lammin Soittokunnan järjestämien tapuli- ja iltasoittojen myötä ( 10.6. ja 26.8.) sekä kolmessa Lammin kirkon kesäkonsertissa: ”Niin kuin puut laulavat” (8.7.), ”Uponnut katedraali ja satakieli” ( 2.8.) ja Tenerissimo: Mauno Kuusisto -juhlakonsertt( 24.8.).                                                                                                                                                                                                   Leirit kuuluvat myös seurakunnan kesäohjelmaan. Nuoret kokoontuvat Kaunisniemeen rippileireille, joita Lammin seurakunnan kesään kuuluu kaksi. Lisäksi pidetään päivärippikoulu kesäkuun alussa. Rippikoululaisten konfirmaatiot ovat Lammin kirkossa jumalanpalvelusten yhteydessä. Myös alakouluikäisillä on omat leirinsä Kaunisniemessä.

Elokuun ohjelmaan kuuluvat lisäksi mm. koulukirkot. ja Lammi-viikon tapahtumat. Lammi-viikkoa vietetään 20. – 26.8.2018 Seurakunnan ohjelmaa tuolla viikolla ovat edellä mainitut Tenerissimo: Mauno Kuusisto -juhlakonsertti ja tapulisoitto sekä Hautausmaakävely.

Kesäkuussa (25.6.) on lähetysrenkaan seurat. Elokuun lopulla, kesätauon jälkeen, kokoontuu lähetysväki jälleen säännöllisesti keskiviikkoisin Keitaassa. Elo- syyskuun vaihteessa pyörähtää Keitaan toiminta muutoinkin käyntiin.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakunnan kesäajan tapahtumiin!

Toivon Sinulle lepoa ja virkistystä, yhdessäoloa läheisten ja ystävien kanssa, aurinkoisia kesäpäiviä ja ennen muuta Taivaan Isän runsasta siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra