Kirkkoherralta

VALOISAA ADVENTIN- JA JOULUNAIKAA!

”Ihmeellinen odotus mielen valtaa nyt,

ensimmäinen kynttilä on jo syttynyt.

Vaikka saartaa pimeys metsää taloa,

sydämeni avautuu kohti valoa.” (Anna-Mari Kaskinen)

Joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla, on jälleen tuomassa iloa ja valoa arkisen puuhailumme keskelle. Juhlan löytymiseksi ja onnistumiseksi on tärkeää, että sitä valmistellaan, siihen valmistaudutaan. Tähän adventtiaika meitä kutsuu. Se kutsuu pysähtymään ja hiljentymään.  Se kutsuu meitä kyselemään itseltämme: Keitä oikeastaan olemme? Miten tätä elämää elämme? Ja samalla se tahtoo virittää mielemme iloon ja kiitokseen siitä, että meille syntyi Vapahtaja. Adventtiaika valmistaa meitä vastaanottamaan Jeesuksen. Samalla tavoin kuin Jeesus pari tuhatta vuotta sitten syntyi Beetlehemin talliin, hän tahtoo yhä uudelleen tulla meidän tykömme. Joulun ilo ja rauha syntyy siitä, että Joulun Lapsi saa löytää meidät.

Lammin seurakunnassa adventin- ja joulunajan ohjelma sisältää adventtijumalanpalvelusten ohella joulukonsertteja, Kauneimmat joululaulut tilaisuuksia ja erilaisia jouluhartauksia, joista osa on suunnattu lapsille ja lapsiperheille. Adventti- ja jouluhartaudet huipentuvat Jouluaaton hartauksiin Lammin kirkossa ja hautausmaalla sekä Jouluaamun messuun. Näissä hetkissä saamme pysähtyä joulun ihmeen, Beetlehemin lapsen seimen äärelle. Jouluaamun messu alkaa Lammin kirkossa klo 7. Tapaninpäivänä vietetään päiväjumalanpalveluksen sijasta iltamessua Lammin kirkossa klo 18.

Ensimmäisenä jouluna meille syntyi Vapahtaja. Hän syntyi meille jokaiselle.

Iloitaan ja riemuitaan siitä!

”Hän seimessä nukkuu,

ei vuodetta saa,

vain oljille päänsä

hän kallistaa.

Yötaivaalla tähdetkin

näkevät sen:

On seimessä lapsi

tuo ihmeellinen.” ( William Kirkpatrick. Suom. Anna-Mari Kaskinen)

Valoisaa adventin- ja joulunaikaa!

Heli Ulvinen, kirkkoherra