Kirkkoherralta

AURINKOISIA TALVIPÄIVIÄ!

”Talven valon saamme lumen myötä.                                                                                                                            Ensihiutaleista sydän syttyy                                                                                                                                                           Luojan ihmeellistä luomistyötä                                                                                                                                                riemuiten ylistämään.” (virsi 911:1; sanat Leena Ravanti)

Tämä talvilaulu löytyy virsikirjan uudesta lisävihkosta. Elämme talven aikaa.

Vuodenvaihde merkitsi isoa muutosta Lammin seurakunnassa Tuuloksen seurakunnan liittyessä Kirkkohallituksen päätöksellä siihen 1.1.2019 alkaen. Vuoden 2018 seurakuntavaaleilla valittu Lammin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 23.1.2019 yksimielisesti perustaa entisen Tuuloksen seurakunnan alueesta Tuuloksen alueseurakunnan ja hyväksyi sille johtosäännön. Lähitulevaisuudessa seurakuntaneuvosto tulee nimeämään Tuuloksen alueneuvoston, joka suunnittelee, johtaa ja toteuttaa yhdessä työntekijöiden kanssa seurakuntatyötä Tuuloksen alueella. Alueneuvosto nimetään Tuuloksen alueella asuvista seurakuntavaaleissa vaalikelpoisista jäsenistä. Alueneuvoston muodostaa puheenjohtaja ja neljä jäsentä. Alueneuvoston esittelijänä ja sihteerinä toimii alueen pappi, jota tehtävää nyt viransijaisena hoitaa vs. kappalainen Iina Jokilaakso.

Niin Lammilla kuin Tuuloksessa alkanut talvikausi merkitsee vilkasta toiminnan kautta. Joulutauon jälkeen lapset kokontuvat jälleen kerhoihinsa ja nuoret omiin tapahtumiinsa. Kotien ovet avautuvat kinkerivieraille, sunnuntain jumalanpalvelukset, Tuomasmessut ja konsertit keräävät väkeä Lammin ja Tuuloksen kirkkoihin. Kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa. Rippikoululaiset kokoontuvat ryhminä ensimmäisiin tapaamisiinsa. Kuorot harjoittelevat tulevia esiintymisiä ja erilaiset diakonia- ja lähetystyön pienryhmät tarjoavat yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä.                                                                                                                 Seurakuntamme runsaan pienryhmä- ja palvelutoiminnan mahdollistaa suuri vapaaehtoistyöntekijöiden joukko. Tuo joukko onkin upea voimavara koko laajentuneessa seurakunnassamme.

Välittäminen, auttaminen, palveleminen, toisen huomioiminen on teemamme tämän kevätkauden kinkereillä. Auttaa voimme myös osallistumalla kevätkaudella vuosittain toistuvaan yhteisvastuukeräykseen, jolla tänä vuonna tuetaan lasten ja nuorten koulutusta. Keräyksen merkeissä järjestetään erilaista ohjelmaa kirkkokahveista konsertteihin.

Seurakunta olemme me kaikki kastetut Jumalan lapset yhdessä. Seurakunta on aina siellä, missä seurakuntalaiset kokoontuvat yhteen Jumalan Sanan ja sakramenttien ääreen.

”Kiitos pakkasista paukkuvista,                                                                                                                                       nuoskapäivistä ja pyrysäistä,                                                                                                                                                             kiitos puista lumihuurteisista,                                                                                                                                                      tähdistä öisen taivaan.” (virsi 911:3; sanat Leena Ravanti)

Toivotan Sinulle aurinkoisia talvipäiviä ja Taivaan Isän siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra