Kirkkoherralta

VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!

Kesä on tullut ja sen myötä vietämme vuoden herkintä aikaa. Nautitaan siitä; vihreistä koivunlehdistä, auringonpaisteesta, kukkasista, sinisinä liplattavista järvien laineista!

Lammin seurakunnan kesäohjelman rungon muodostavat sunnuntain jumalanpalvelukset Lammin kirkossa ja Tuuloksen kirkossa. Jumalanpalvelukset alkavat joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta klo 10. Kesäasukkaiden kirkkopyhää vietetään Lammin kirkossa heinäkuun toisena sunnuntaina ja Tuuloksen kirkossa heinäkuun kolmantena sunnuntaina. Kummankin jumalanpalveluksen jälkeen juodaan kirkkokahvit kirkkopihassa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Kesäkauden erilaisten jumalanpalvelusten sarjan aloittaa jo perinteeksi muodostunut Hautausmaajumalanpalvelus Lammin siunauskappelin edustalla kesäkuun kolmantena sunnuntaina. Kesäasukkaiden kirkkopyhän tavoin Hautausmaajumalanpalveluksen päätyttyä juodaan kirkkokahvit diakoniatyön vapaaehtoisten järjestäminä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Pihakirkkoa vietetään Tuuloksen kirkkopihassa kesäkuun viimeisenä sunnuntaina.

Yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa järjestetään kesäkirkkoja: Evon metsäkirkko heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, metsäkirkko Sudenkiven Erän laavulla Tuuloksessa heinäkuun viimeisenä sunnuntaina ja Porraskosken kesäkirkko elokuun toisena sunnuntaina. Kouluun lähteviä reppuineen siunataan koulutielle Reppujumiksessa 4.8.

Suvisesta luonnosta voidaan nauttia yhdessä Tuuloksen kirkkorannassa Juhannusaattona 21.6. klo 16-18 .

Kyläseurojen, yhdistysten ja yksittäisten seurakuntalaisten kanssa järjestetään myös Suven lauluiltoja niin Lammin kuin Tuuloksenkin alueella. Lauluilloissa lauletaan tuttuja hengellisiä lauluja, kesälauluja ja virsiä Kirkon ulkomaanavun julkaisemasta Suvilinnun laulut-vihkosesta ja nautitaan yhdessä kesästä.

Musiikkia on tarjolla myöskin Lammin kirkkopihassa ja Lammin kirkossa Lammin Soittokunnan järjestämien tapuli- ja iltasoittojen myötä ( 2.6. ja 25.8.) sekä neljässä Lammin kirkon kesäkonsertissa: ”Se ihmettä on” Lauluja toivosta ja armosta (16.6.), Musiikkimatinea, Lauluin ja Runoin (21.7.), Pianokonsertti ”Ystävien sävelet” (2.8.) ja Jesse Kaikuranta ja Peter Engberg (25.8.). Viimeksi mainittua konserttia sponsoroi Lammin Säästöpankki.

Leirit kuuluvat myös seurakunnan kesäohjelmaan. Nuoret kokoontuvat Kaunisniemeen rippileireille, joita Lammin seurakunnan kesään kuuluu kolme. Lisäksi pidetään päivärippikoulu kesäkuun alussa. Myös alakouluikäisillä on omat leirinsä Kaunisniemessä.

Elokuun ohjelmaan kuuluvat lisäksi mm. koulukirkot. ja Lammi-viikon tapahtumat. Lammi-viikkoa vietetään 19. – 25.8.2019 Seurakunnan ohjelmaa tuolla viikolla ovat edellä mainitut  Jesse Kaikurannan ja Peter Engbergin konsertti ja tapulisoitto sekä Hautausmaakävely.

Nimikkolähettimme saamme vieraiksi heinä- syyskuun aikana. Elokuun lopulla, kesätauon jälkeen, kokoontuu lähetysväki jälleen säännöllisesti keskiviikkoisin Keitaassa. Elo- syyskuun vaihteessa pyörähtää Keitaan toiminta muutoinkin käyntiin.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakunnan kesäajan tapahtumiin!

Toivon Sinulle lepoa ja virkistystä, yhdessäoloa läheisten ja ystävien kanssa, aurinkoisia kesäpäiviä ja ennen muuta Taivaan Isän runsasta siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra