Kirkkoherralta

 

AURINKOISIA TALVIPÄIVIÄ!

”Talven valon saamme lumen myötä.                                                                                                                                              Ensihiutaleista sydän syttyy                                                                                                                                                                                                   Luojan ihmeellistä luomistyötä                                                                                                                                                riemuiten ylistämään.” (virsi 911:1; sanat Leena Ravanti)

Tämä talvilaulu löytyy virsikirjan uudesta lisävihkosta. Elämme talven aikaa. Lammin seurakunnassa tämä merkitsee vilkasta toiminnan kautta. Joulutauon jälkeen lapset kokontuvat jälleen kerhoihinsa ja nuoret omiin tapahtumiinsa. Kotien ovet avautuvat kinkerivieraille, sunnuntain jumalanpalvelukset, Tuomasmessut ja konsertit keräävät väkeä Lammin kirkkoon. Kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa. Rippikoululaiset kokoontuvat ryhminä ensimmäisiin tapaamisiinsa ja tutustuvat omaan kotiseurakuntaansa. Kuorot harjoittelevat ahkerasti tulevia esiintymisiä ja erilaiset diakonia- ja lähetystyön pienryhmät tarjoavat yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä. Seurakuntamme runsaan pienryhmä- ja palvelutoiminnan mahdollistaa suuri vapaaehtoistyöntekijöiden joukko. Tuo joukko onkin upea voimavara seurakunnassamme.

Kaste aiheena on vahvasti esillä tämän kevätkauden toiminnassamme. Kasteen lahja on kinkeriaiheemme ja sen myötä laulamme kinkereillä niin uusia kuin perinteisiäkin kastevirsiä. Huhtikuulla järjestetään Lammin kirkossa viikon kestävä Kastemekot Lammin kirkkoon -näyttely. Näyttelyyn toivotaan ilmoitettavan sekä uusia että vanhoja kastemekkoja mekon tarinoiden kera. Kevätkauden ohjelmaan kuuluu myös vuosittain toteutettava Yhteisvastuukeräys. Keräyksen merkeissä järjestetään erilaista ohjelmaa. Tänä vuonna toteutetaan mm. Yhteisvastuun brunssi.

Seurakunta olemme me kaikki kastetut Jumalan lapset yhdessä. Seurakunta on aina siellä, missä seurakuntalaiset kokoontuvat yhteen Jumalan Sanan ja sakramenttien ääreen.

Yhdessä eläen, yhdessä toimien ja toisiamme tukien voimme elää todeksi Lammin seurakunnan strategiassa ilmaistua toiminta-ajatusta:

”Lammilla kirkko on keskellä kylää ja lähellä ihmistä”.

”Kiitos pakkasista paukkuvista,                                                                                                                                       nuoskapäivistä ja pyrysäistä,                                                                                                                                                            kiitos puista lumihuurteisista,                                                                                                                                                     tähdistä öisen taivaan.” (virsi 911:3; sanat Leena Ravanti)

Toivotan Sinulle aurinkoisia talvipäiviä ja Taivaan Isän siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra

 

 

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.