Kirkkoherralta

HYVÄÄ SYKSYÄ! 

”Nyt hehkuu kauneutta

myös lakastuva maa.

Puut ruskan kirkkautta

kantavat loistavaa.

Maa täyteydessänsä

tuo sadon ajallaan,

se antaa hedelmänsä

ja kutsuu korjaamaan.” (Virsi 575:3)

Lämmin kesä lomineen, erilaisine kokemuksineen ja tapahtumineen on takana. Eletään sadonkorjuun aikaa, talveen varustautumisen aikaa, arkea. Iltojen pimetessä tuntuu hyvältä sytyttää kynttilöitä kertomaan valosta, Isän Jumalan rakkaudesta, toivosta, jota hän Jeesuksessa meille jokaiselle tarjoaa. Kynttilän liekkiä katsellessa mieleen hiipii kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä on ollut ja myös luottamusta siihen, että Isän hoidossa on turvallista elää alkaneen syksynkin edetessä.

Lammin seurakunnan syystoiminnan kausi tarjoaa monenlaista ohjelmaa niin Lammilla kuin Tuuloksessakin eri-ikäisille seurakuntalaisille yhdessä ja erikseen.

Lapset kerääntyvät erilaisiin kerhoihin. Varhaisnuoria kutsutaan omiin tapahtumiinsa ja leirille. Nuoret tapaavat toisiaan isoskoulutuksen, nuorteniltojen ja retkien merkeissä; ikäihmiset omissa kerhoissaan ja piireissään. Uudet rippikoululaiset kyselevät jo innolla ensi kesän ripareista. Keitaasta löytyy taas ystäviä, joiden kanssa viivähtää hetki erilaisissa kerhoissa tai rupatella kahvikupin äärellä. Kuorot aloittelevat myös jälleen toimintaansa ja kutsuvat mukaan uusia laulajia. Sunnuntain jumalanpalvelukset, Tuomasmessut ja konsertit keräävät väkeä Lammin ja Tuuloksen kirkkoihin ja kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakuntamme tapahtumiin!

Seurakuntamme työntekijät ovat myös käytettävissä, jos haluat keskustella Sinulle tärkeistä asioista jonkun ulkopuolisen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

”On täynnä lahjojasi

kätesi, Jumala.

Soi syksy kiitostasi

maan kaiken kasvusta.

Nyt kiittää sydämemme,

kun meitä rakastat,

suot toivon elääksemme

ja hoivaat, johdatat.” (Virsi 575:4)

Toivon Taivaan Isän siunausta syksyysi ja elämääsi!

 

Heli Ulvinen, kirkkoherra

 

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.