Kirkkoherralta

VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!

Kesä on tullut ja sen myötä vietämme vuoden herkintä aikaa. Nautitaan siitä; vihreistä koivunlehdistä, auringonpaisteesta, kukkasista, sinisinä liplattavista järvien laineista!

Lammin seurakunnan kesäohjelman rungon muodostavat sunnuntain jumalanpalvelukset Lammin kirkossa. Jumalanpalvelukset alkavat Juhannuspäivän jälkeistä sunnuntaita lukuun ottamatta klo 10. Kyseisenä päivänä vietetään iltakirkkoa klo 18. Kesäasukkaiden kirkkopyhää vietetään Lammin kirkossa heinäkuun kolmantena sunnuntaina. Jumalanpalveluksen jälkeen juodaan kirkkokahvit kirkkopihassa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Kesäkauden erilaisten jumalanpalvelusten sarjan aloittaa jo perinteeksi muodostunut Hautausmaajumalanpalvelus kappelin edustalla kesäkuun kolmantena sunnuntaina. Kesäasukkaiden kirkkopyhän tavoin Hautausmaajumalanpalveluksen päätyttyä juodaan kirkkokahvit diakoniatyön vapaaehtoisten järjestäminä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa järjestetään kesäkirkkoja: Evon metsäkirkko heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina ja Porraskosken kesäkirkko puolestaan elokuun toisena sunnuntaina.

Kyläseurojen ja yhdistysten kanssa järjestetään myös Suven lauluiltoja eri puolilla pitäjää. Lauluilloissa lauletaan tuttuja hengellisiä lauluja, kesälauluja ja virsiä sekä nautitaan yhdessä kesästä.

Musiikkia on tarjolla myöskin Lammin kirkkopihassa ja Lammin kirkossa Lammin Soittokunnan järjestämien tapuli- ja iltasoittojen myötä ( 4.6. ja 27.8.) sekä viidessä Lammin kirkon kesäkonsertissa: Kynttiläkonsertti (6.6.), Kesäillan lauluja ( 18.6.), Musiikkia Juhannusaattona ( 23.6.), Suomalaista ja venäläistä pianomusiikkia (2.8.) ja Lempparikonsertti lapsiperheille ja lapsenmielisille ( 25.8.).

Leirit kuuluvat myös seurakunnan kesäohjelmaan. Nuoret kokoontuvat Kaunisniemeen rippileireille, joita Lammin seurakunnan kesään kuuluu kaksi. Rippikoululaisten konfirmaatiot ovat Lammin kirkossa jumalanpalvelusten yhteydessä. Myös alakouluikäisillä on omat leirinsä Kaunisniemessä.

Elokuussa toteutetaan Pyhän Laurin kirkkovaellus Lammilta Hämeenkoskelle sekä Ystävyysseurakuntamatka / seurakuntaretki Viroon, Rannuun, Tarttoon ja Setumaalle. Elokuun ohjelmaan kuuluvat lisäksi mm. koulukirkot. ja Lammi-viikon tapahtumat. Lammi-viikkoa vietetään 21. – 27.8.2017 Seurakunnan ohjelmaa tuolla viikolla ovat edellä mainitut Konsertti Pekka Laukkarinen & trio: Lempparikonsertti lapsiperheille ja lapsenmielisille ja tapulisoitto sekä Hautausmaakävely.

Kesäkuussa (26.6.) kokoontuu lähetysväki lähetysrenkaan seuroihin Iso-Evolla ja elokuussa jälleen säännöllisesti,  kesätauon jälkeen, keskiviikkoisin Keitaassa. Elo- syyskuun vaihteessa pyörähtää Keitaan toiminta muutoinkin käyntiin.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakunnan kesäajan tapahtumiin!

Toivon Sinulle lepoa ja virkistystä, yhdessäoloa läheisten ja ystävien kanssa, aurinkoisia kesäpäiviä ja ennen muuta Taivaan Isän runsasta siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra