Kirkkoherralta

Maa täyteydessänsä

tuo sadon ajallaan,

se antaa hedelmänsä

ja kutsuu korjaamaan.” (Virsi 575:3)

Lämmin kesä lomineen, erilaisine kokemuksineen ja tapahtumineen on takana. Eletään sadonkorjuun aikaa, talveen varustautumisen aikaa, arkea. Iltojen pimetessä tuntuu hyvältä sytyttää kynttilöitä kertomaan valosta, Isän Jumalan rakkaudesta, toivosta, jota hän Jeesuksessa meille jokaiselle tarjoaa. Kynttilän liekkiä katsellessa mieleen hiipii kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä on ollut ja myös luottamusta siihen, että Isän hoidossa on turvallista elää alkaneen syksynkin edetessä.

Lammin seurakunnan syystoiminnan kausi tarjoaa monenlaista ohjelmaa eri-ikäisille seurakuntalaisille yhdessä ja erikseen. Lapset kerääntyvät erilaisiin kerhoihin. Varhaisnuoria kutsutaan omiin tapahtumiinsa ja leirille. Nuoret tapaavat toisiaan isoskoulutuksen, nuorteniltojen ja retkien merkeissä; ikäihmiset omissa kerhoissaan ja piireissään. Uudet rippikoululaiset kyselevät jo innolla ensi kesän ripareista. Keitaasta löytyy taas ystäviä, joiden kanssa viivähtää hetki erilaisissa kerhoissa tai rupatella kahvikupin äärellä. Kuorot aloittelevat myös jälleen toimintaansa ja kutsuvat mukaan uusia laulajia. Jumalanpalveluselämässä yksittäiset seurakuntalaiset tai yhdistykset ja seurat palvelevat eri tehtävissä. Jumalanpalvelukset pidetään tuttuun tapaan Lammin kirkossa joka sunnuntai klo 10. Lammin kirkon tapahtumia sunnuntain jumalanpalvelusten ohella ovat Tuomasmessut, erilaiset hartaudet ja konsertit.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakuntamme tapahtumiin!

Seurakuntamme työntekijät ovat myös käytettävissä, jos haluat keskustella Sinulle tärkeistä asioista jonkun ulkopuolisen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Seurakuntavaalit on seurakunnassa tämän syksyn iso asia. Varsinainen vaalipäivä on 18.11. ja ennakkoäänestys järjestetään 6. – 10.11. Ennakkoäänestyspaikoista tiedotetaan vaali-ilmoituksissa, äänioikeutetuille lähetettävässä vaalikirjeessä sekä seurakunnan kotisivuilla ja facebook-sivuilla. Varsinaisen vaalipäivän äänestys tapahtuu kirkossa; Lammin alueella asuvien kohdalla Lammin kirkossa ja Tuuloksen alueella asuvien kohdalla Tuuloksen kirkossa. Lähde äänestämään! Äänestämällä pääset vaikuttamaan seurakuntamme tulevaisuuteen.

”On täynnä lahjojasi

kätesi, Jumala.

Soi syksy kiitostasi

maan kaiken kasvusta.

Nyt kiittää sydämemme,

kun meitä rakastat,

suot toivon elääksemme

ja hoivaat, johdatat.” (Virsi 575:4)

Toivon Taivaan Isän siunausta syksyysi ja elämääsi!

Heli Ulvinen, kirkkoherra