(päivitetty 12.9.2018)

Kalvolan seurakunta järjestää vuonna 2019 yhden rippikoulun:

• leiririppikoulu Lammilla Kaunisniemen leirikeskuksessa 29.–4.8. Konfirmaatio sunnuntaina 11.8. klo 10 Kalvolan kirkossa.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Ilmoittautudu rippikouluun tästä:  https://www.mvs.fi/srk/hameenlinnavanaja/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=bc6dc48b743dc5d013b1abaebd2faed2323&lang=fi

Rippikoulun alku

Kaikki Kalvolan seurakunnan vuonna 2019 15-vuotta täyttävät saavat kotiin kirjeen rippikouluista syyskuun aikana.

kalvola_rippikouluRippikoulu ennen leiriä

Rippikoulu alkaa jo syksyllä ja päättyy konfirmaatioon ensi vuonna. Aikaa ennen leiriä kutsutaan tutustumisjaksoksi. Jakson aikana rippikoululaiset käyvät  seurakunnan tilaisuuksissa yhdessä rippikouluryhmän kanssa sekä itsenäisesti ja lisäksi rippikouluryhmät kokoontuvat tapaamisiin muutamia kertoja. Tapaamisten päivämäärät kerrotaan rippikoulupassissa.

Itsenäisillä tutustumiskäynneillä rippikoululaiset pääsevät mukaan seurakunnan säännölliseen toimintaan. Tutustumispassiin täytyy kerätä merkintä kolmesta jumalanpalveluksesta ja neljästä muusta seurakunnan tilaisuudessa. Muiksi tilaisuuksiksi käyvät nuorten omat tilaisuudet (nuortenillat ja jotkin erityistapahtumat) sekä myös ristiäiset, häät ja hautajaiset.

Rippikoululeiri

ripari_kalvola

Rippikoulu huipentuu leirijaksolla kesällä. Ohjelmaan kuuluu opiskelua, ryhmätyöskentelyä, hauskoja iltaohjelmia ja ulkoilua sekä hartaushetkiä ja leirijumalanpalveluksia. Ennen leiriä rippikoululaiset saavat kotiin leirikirjeen, jossa kerrotaan yleisiä asioita leiristä sekä mitä leirille tarvitsee ottaa mukaan.

Mitä rippikoulun jälkeen?

Rippikoulun päättyminen tai konfirmaatio eivät kuitenkaan merkitse loppua. Niiden jälkeenkin nuoren on mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan, kuten isoskoulutukseen ja nuorteniltoihin, tapahtumiin ja retkiin sekä koko seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Seurakunnassa Jumala haluaa kohdata jokaisen ja auttaa häntä kaikissa elämän asioissa.

Instagram: #ripari2016

Ruusuin onnen ja siunauksen toivotukset kaikille tänään ja tänä kesänä konfirmoiduille! #ripari2017 #konfirmaatio #kirkko #salonseurakunta#tb #ripari2017 #kuusamonsuurpetokeskus #nalle #karhu#throwbäkkii tonne heinäkuuhun ku mentii veneileen⛴ #ripari2017 #kesä #finnishboy #järvi #summer #nemusiikitvittuun #yönritari #auvauvauTervetuloa! #joulu #jouluglögit #loppievlnuoret #ripari2017 #ripari2018#rippikoulu2017 #ripari2017 #syyslomanripari #kertausta #rippikoululaiset #pöytyänseurakuntaFreddo?!? Ma che ne sanno!!
#freddo❄ #ripari2017 #intelligenzastadioavanzatoUusi adventin ja joulunajan lukuohjelma kutsuu rukoilevaan ja mietiskelevään raamatunlukuun osoitteessa digimarkus.fi. Sähköpostiisi saapuva päivittäinen raamatunteksti ja virike auttavat sinut laskeutumaan jouluun. #joulu #DigiMarkus #Pipliaseura #Raamattu #ripari2017Millaisia muistoja palaa kesältä mieleesi juuri tähän vuodenaikaan?
Tämä kuva on muisto hetkestä, jossa valo ja lämpö oli läsnä. Eräänä sateisena iltana heinä-elokuun vaihteessa kuivattelimme lapin vaellusriparilaisten kenkiä pienen kaminan edessä, pienen pienessä tuvassa. Matkaa oli taitettu jo hyvä tovi ja mutta oli aika hengähtää hetkeksi ennen uusia seikkailuja.
Ps. Lisää muistoja luvassa.
Jaa meille muistojasi viime kesältä #kesälomamuisto17

#ripari2017 #muisto #valo #lämpö #lapinvaellusripari #hettapallas #liikkuvaseurakunta #kirkkohelsingissäTänään #pyhäinpäivä’nä muistellaan meidän kaikkien pois nukkuneita läheisiä. Jaetaan #valoa toisillemme, vsrsinkin niille jotka ovat juuri nyt surun keskellä.✝️ #sytytänkynttilän #ripari2018 #ripari2017