(päivitetty 12.10.2017)

Kalvolan seurakunta järjestää vuonna 2018 kaksi rippikoulua:

• leiririppikoulu Lammilla Kaunisniemen leirikeskuksessa 4.–10.6., konfirmaatio sunnuntaina 17.6. klo 10 Kalvolan kirkossa
  • leiririppikoulu Hämeenlinnassa Syöksynsuun leirikeskuksessa 23.–29.7., konfirmaatio sunnuntaina 5.8. klo 10 Kalvolan kirkossa

Rippikoulun alku

Kaikki Kalvolan seurakunnan vuonna 2018 15-vuotta täyttävät saavat kotiin kirjeen rippikouluista. Koulussa käydään pitämässä yhden tunnin mittainen info-tilaisuus rippikoulusta.

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti osoitteessa www.hameenlinnanseurakunnat.fi/ilmoittaudu perjantaina 3.11. mennessä. Ilmoittautumissivulta valitaan otsikko Kalvolan seurakunta ja Ilmoittautuminen rippikouluun.

Rippikoulu alkaa jumalanpalveluksella sunnuntaina 5.11. klo 10. Jumalanpalveluksen yhteydessä kerrotaan lisätietoa rippikoulusta ja jaetaan rippikoulupassit, joihin rippikoululaiset keräävät merkintöjä seurakunnan tilaisuuksista. Lisäksi nuorille pidetään jumalanpalvelusopetusta.

kalvola_rippikouluRippikoulu ennen leiriä

Rippikoulu alkaa jo syksyllä ja päättyy konfirmaatioon ensi vuonna. Aikaa ennen leiriä kutsutaan tutustumisjaksoksi. Jakson aikana rippikoululaiset käyvät  seurakunnan tilaisuuksissa yhdessä rippikouluryhmän kanssa sekä itsenäisesti ja lisäksi rippikouluryhmät kokoontuvat tapaamisiin muutamia kertoja. Tapaamisten päivämäärät kerrotaan rippikoulupassissa.

Itsenäisillä tutustumiskäynneillä rippikoululaiset pääsevät mukaan seurakunnan säännölliseen toimintaan. Tutustumispassiin täytyy kerätä merkintä viidestä jumalanpalveluksesta ja kuudesta muusta seurakunnan tilaisuudessa. Muiksi tilaisuuksiksi käyvät nuorten omat tilaisuudet (nuortenillat ja jotkin erityistapahtumat) sekä myös ristiäiset, häät ja hautajaiset.

Rippikoululeiri

ripari_kalvola

Rippikoulu huipentuu leirijaksolla kesällä. Ohjelmaan kuuluu opiskelua, ryhmätyöskentelyä, hauskoja iltaohjelmia ja ulkoilua sekä hartaushetkiä ja leirijumalanpalveluksia. Ennen leiriä rippikoululaiset saavat kotiin leirikirjeen, jossa kerrotaan yleisiä asioita leiristä sekä mitä leirille tarvitsee ottaa mukaan.

Mitä rippikoulun jälkeen?

Rippikoulun päättyminen tai konfirmaatio eivät kuitenkaan merkitse loppua. Niiden jälkeenkin nuoren on mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan, kuten isoskoulutukseen ja nuorteniltoihin, tapahtumiin ja retkiin sekä koko seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Seurakunnassa Jumala haluaa kohdata jokaisen ja auttaa häntä kaikissa elämän asioissa.

Rippikoulujen aloituskirje 2018

Tästä voit lukea kaikille rippikouluikäisille lähetetyn aloituskirjeen, Kalvolan rippikoulujen aloituskirje 2018

Instagram: #ripari2016