Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyö on erilaisten vaikeuksien ja koettelemusten kanssa kamppailevien auttamista. Raamattu kertoo esimerkin ”laupiaasta samarialaisesta”, joka osoitti lähimmäisenrakkautta odottamatta siitä vastapalvelusta. Tämän esimerkin antoi meille  Jeesus Kristus. Hän rakasti meitä, antaen koko elämänsä meidän hyväksemme. Kristillinen seurakunta on lähetetty toimimaan Jeesuksen antaman esimerkin mukaisesti. Diakoniatyön tarkoituksena on antaa hengellistä, henkistä ja jossain määrin aineellista apua lähimmäisille, jotka kamppailevat vaikeuksien keskellä. Usein apu kohdistuu niihin, jotka eivät voi saada muuta apua.

Kalvolan seurakunnan diakoniatyöntekijä on valmis kohtaamaan sinut ja kuuntelemaan sinua, joka kamppailet vaikeuksien kanssa. Hän on tavattavissa kirkkoherranvirastossa keskiviikkoisin klo 9.00-10.30 tai ajanvarauksella puh. 040-804 9482. Huom. kesälomien aiheuttamat muutokset!

Vapaaehtoistoiminnan keskuksena on Lähimmäistupa. Se on avoinna joka viikko keskiviikkoisin klo 11-14. Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona on klo 11 Sanan ja Laulun hetki, jossa hiljennytään sanan äärelle ja lauletaan oman seurakunnan työntekijöiden tai vierailijoiden johdolla. Kuukauden toisena keskiviikkona Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää muistikahvilan, jossa jaetaan muistiasioihin liittyvää tietoa. Lähimmäistupa on nimensä mukaisesti paikka, jossa voidaan kohdata ystäviä, kahvitella ja osallistua seurakunnan toimintaan. Sen yhteydessä on kirpputori, josta voi ostaa erilaista käyttötavaraa. Tuotto jaetaan Yhteisvastuukeräyksen ja lähetystyön kesken. Vapaaehtoiset vuorotellen toimivat tuvassa kahvinkeittäjinä ja vastuuhenkilöinä. Vapaaehtoisia toivotaan mukaan kivaan porukkaan! Yhteydenotot: Diakonissa Elisa Peltonen p.040-8049482.

Jos olet kiinnostunut muustakin  vapaaehtoistyöstä, esimerkiksi vanhusten ulkoiluttamisesta ja ystävänä olemisesta,  ota yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Yhteisvastuukeräys 2018 on alkanut. Keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräysvaroista 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon.

Rippikoululaiset ja partiolaiset keräävät lippailla yhteisvastuulle Iittalan S-Marketin eteisessä helmikuun alusta lähtien. Lähimmäistuvan kahvi-ja kirpputori sekä myyjäistulot menevät Yhteisvastuulle kevätkaudelta. Kinkereillä kerätään kolehti ja kevään aikana on vielä tulossa tapahtumia, joiden tuottoa menee keräykselle. Jos olet kiinnostunut toimimaan keräyksen hyväksi, ota yhteyttä Elisa Peltoseen.