Aikuisille

Toiminta

Kalvolan seurakunnassa pyritään järjestämään toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia kaikille. Tärkein eri ikäisiä kokoava tapahtuma on myös jumalanpalvelus sunnuntaisin kirkossa klo 10.00.

Jokaisessa jumalanpalveluksessa on seurakuntalaisella mahdollisuus palvella tekstien lukijana, kolehdin kerääjänä tai esirukouksen lukijana. Jos haluat tällaisiin tehtäviin tai muulla tavalla palvella seurakunnassa, kerro siitä joko työntekijöille tai ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös kirkkokahvien järjestäjiksi sunnuntaisin kirkkoon. Kahvitus on heti jumalanpalveluksen jälkeen kirkon takasalissa. Tällä toiminnalla tuetaan lähetystyötä ja ilmoittautua voi kirkkoherranvirastoon.

Aikuistyön vapaaehtoistoiminnan keskeisenä paikkana on Lähimmäistupa, jossa on avoimet ovet joka keskiviikko (huom. kesätauko). Siellä on kirpputori, jonka tuotolla tuetaan lähetystyötä ja Yhteisvastuukeräystä. Lähimmäistuvassa kokoontuu myös lähetyspiiri, joka toimintansa kautta tukee lähetystyötä ja Kalvolan seurakunnan kolmea nimikkokohdetta. Diakoniatyöhön liittyen on myös Tiistaikerho, joka kokoontuu kesäaikaa lukuunottamatta joka kuukauden kolmas tiistai Lähimmäistuvassa.

Kirkkokuoro kokoontuu joka viikko ja siitä saat tietoa musiikkitoiminnan sivulta. Talvella järjestetään kinkerit eri kyläkunnissa ja kokoontumispaikkoina ovat kodit. Kinkeripiirejä on 12. Kirkollisista viikkotiedoista löytyvät kinkereitten kokoontumistiedot.

Seurakunnan tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja jokainen on tervetullut mukaan. Mikäli seurakuntalaisilla on ideoita uusista toimintatavoista tai tapahtumista, kertokaa niistä. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme kehittämään seurakunnan toimintaa ja elävöittämään sitä. Seurakunta on yhteen kokoontuvien ihmisten yhteisö, joka ei toimi ja elä ainoastaan työntekijöittensä varassa. Sinäkin voit antaa lahjasi rikastuttamaan seurakunnan elämää.

Onnittelutervehdykset

Seurakunnan onnittelutervehdykset koskevat 75-, 80-, 85- ja 90-vuotiaita sekä siitä eteenpäin. Syntymäpäiväsankareille postitetaan hyvissä ajoin asiaa koskeva kirje. Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville seurakunnan jäsenille järjestetään yhteiset syntymäpäiväjuhlat, johon lähetetään erikseen kutsu.