Nuorille

Seurakunnan yhtenä perustehtävänä on tukea ja mahdollistaa kaikenikäisten seurakuntalaisten kokonaisvaltaista kasvua ja elämää seurakunnan jäsenenä. Seurakunnan työmuodoissa on perinteisesti jaettu 7-14-vuotiaat varhaisnuorisotyön piiriin, 15-vuotiaat rippikoulutyön piiriin ja rippikoulun käyneet yli 15-vuotiaat varsinaisen nuorisotyön piiriin. Pienessä seurakunnassa työmuotojen rajat ovat usein häilyviä, koska yksi nuorisotyönohjaaja vastaa kaikesta 7-18-vuotiaiden parissa tehtävästä työstä.

Varhaisnuorten ja nuorten toiminnoissa on tarkoituksena tarjota lapsille ja nuorille toimintaa, joissa on mahdollisuus kristinuskon asioiden kokemiseen, monenlaiseen yhdessäoloon sekä yhdessä tekemiseen ja kasvamiseen muiden nuorten kanssa.

Varhaisnuorisotyö eli 7-14-vuotiaat tytöt ja pojat

LEIRITOIMINTA

Kouluikäisten tyttöjen ja poikien parissa tehtävän työn perusrungon muodostavat erilaiset leirit ja toimintapäivät. Leirejä järjestetään kesäkauden lisäksi syksyllä ja keväällä, ja leiripaikkoina ovat lähistöllä sijaitsevat leirikeskukset.

Syksyllä 2017:

29.9.-1.10 POJILTA KIELLETTY -LEIRI 5.-7.-luokkalaisille tytöille seurakuntatalolla. Leirillä pohditaan omaa itseä, kasvamista ja ympäröivää maailmaa, pidetään hauskaa ja ollaan yhdessä tyttöjen kesken. Leiri alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina perhekirkkoon n. klo 12. Hinta 30€, sisarushinta toisesta saman perheen leiriläisestä 20€. Ilmoittautumiset viimeistään 22.9. Sannalle tai kirkkoherranvirastoon.

11.11. KENKÄTALO-TOIMINTAPÄIVÄ 6-9-vuotiaille (eskarit – 3.lk) klo 10-17 seurakuntatalolla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon viimeistään 6.11. Lisätietoja hinnasta yms. myöhemmin syksyllä!

Kirkkoherranvirasto, p. 040 8049280, sähköposti:

Diakoni/nuorisotyönohjaaja Sanna Kuitunen, p. 040 8049285, sähköposti:

KERHOTOIMINTA

Tällä hetkellä Hauholla ei ole toiminnassa yhtään kerhoa, mutta jos löytyy halukkaita vapaaehtoisia kerhonohjaajia, kerhoja voidaan käynnistää!

KOULUYHTEISTYÖ

Seurakunta tekee Hauholla koulujen kanssa hyvää ja tiivistä yhteistyötä. Nuorisotyönohjaaja käy säännöllisesti kerran kuussa alakouluilla pitämässä päivänavauksen ja yhtenäiskoululla on joka toinen viikko seurakunnan päivänavaus. Nuorisotyönohjaajalla on yhtenäiskoululla joka viikko torstaisin myös koulupäivystysaika. Lisäksi nuorisotyönohjaaja tekee yhteistyötä opettajien kanssa heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti, esim. oppitunti- ja kirkkovierailuiden muodossa.

Vuosittain alakoululaisille järjestetään myös koulukinkerit ja syksyllä on perinteinen lukuvuoden aloituksen koululaiskirkko.

Nuorisotyönohjaaja osallistuu myös moniammatillisessa nuorisotyötiimissa koululla järjestettävään Askelmat-ohjelmaan, joka on yläkoulun siirtymisvaiheeseen, ryhmäyttämiseen, ihmissuhde- ja päihdekasvatukseen keskittyvä ohjelma 6.-8.-luokkalaisille huoltajineen. Myös erilaisessa pienryhmätoiminnassa ja muissa tukitoimissa ollaan tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan mukana.

PARTIOTOIMINTA

Hauhon Partiolaiset ry. muodostuu kahdesta lippukunnasta, Hauhon Oravatytöistä ja Skytten Pojista. Seurakunta toimii partion taustayhteisönä ja partioryhmät kokoontuvat kirkonkylässä seurakuntatalolla sekä Eteläisissä Västingintien seurakuntakodilla.

Partiossa on mielekästä tekemistä kaikille kouluikäisille ja myös aikuisille! Eri-ikäisille on toimintaa omissa ryhmissään ja lisäksi tarvitaan ryhmien vetäjiä.

Partioasioissa yhteydenotot: lippukunnanjohtaja Tero Keso p. 050 5700521, e-mail: .

Rippikoulutyö

Rippikoulun perusta on kristillisessä kasteessa ja seurakunnan tehtävänä on opettaa jäsenilleen kasteen merkitystä.

Rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, mutta myös myöhemmin voi rippikouluun tulla. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat tulla rippikouluun ja halutessaan liittyä sen yhteydessä seurakunnan jäseneksi.

Hauhon seurakunnassa puoli vuotta kestävä rippikoulu alkaa ensimmäisenä adventtina ja päättyy kesällä konfirmaatioon, ja tähän väliin mahtuu erilaisia oman rippikouluryhmän kokoontumisia ja seurakunnan toimintoihin tutustumista.

Katso vuoden 2017 rippikoulun tiedot oikean sivupalkin Rippikoulu-linkistä!

Nuorisotyö

ISOSTOIMINTA

Hauhon seurakunnan isostoiminnassa aloittaa aina syksyisin uusi ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet rippikoulun käyneet nuoret. Isoskoulutus on kaksivuotinen, ja koulutuksen käytyään nuoret saavat siitä todistuksen ja valmiudet toimia isosina lasten, varhaisnuorten ja rippikoululaisten kanssa.

Varsinaisen koulutuksen lisäksi isostoiminta on paljon muutakin; se on yhdessä tekemistä ja kasvamista, omaan itseen ja toisiin tutustumista sekä seurakuntalaisena elämistä.

Isko-ryhmät kokoontuvat keskiviikkoiltaisin joka toinen viikko omissa ryhmissään ja lisäksi vuoden aikana on kolme yhteistä isosleiriä eli isko-weekendiä.

Katso iskoon liittyvät päivämäärät oikean sivupalkin Isoskoulutus-linkistä!

LEIRITOIMINTA

Rippikoulun käyneille nuorille järjestetään omia leirejään, joilla ollaan rennosti yhdessä, tehdään mukavia asioita ja hiljennytään. Perinteisiä nuortenleirejä ovat Nuorten talvileiri sekä Joululahjavalvojaiset.

YÖKAHVILATOIMINTA

Yökahvila Sumppiglubi on avoinna joka toinen perjantai klo 19-23 seurakuntatalon alakerrassa. ”Sumppi” on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Se on päihteetön ja valvottu olopaikka, jossa voi viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa pingistä tai biljardia pelaillen. Lisäksi kanttiinista voi ostaa karkkia, sipsejä ja limua tai teetä/kahvia nuorisoystävälliseen hintaan.

Sumppi-illat kevätkaudella 2017: 13.1., 27.1., 10.2., 24.2., 10.3., 24.2., 7.4., 21.4., 5.5. ja 19.5.

VARTTUNEEMMAT NUORET

Omien toiveidensa mukaisesti varttuneemmille nuorille on järjestetty epäsäännöllisen säännöllisesti omaa K17-toimintaa ja omia iltoja tai leirejä.

Lasten ja nuorten kuorot