Ystävyysseurakunnat

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ystävyysseurakunnat ovat:

• Kuusalu Virossa
  • Jõgeva Virossa
  • Terijoki Venäjällä
  • Krasnojarsk Venäjällä
  • Otjiwarongo Namibiassa

Lisäksi seurakunnalla on yhteyksiä Hämeenlinnan kaupungin virallisten ystävyyskaupunkien seurakuntien kanssa sekä Ruotsissa Uppsalan Gamla Uppsalan seurakunnan kanssa.

www.svenskakyrkan.se/gamlauppsala

Terijoki

Terijoen kirkko

Arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema Terijoen kirkko on valmistunut vuonna 1908. Toisen maailmansodan jälkeen kirkko toimi elokuvateatterina, kunnes se luovutettiin seurakunnalle v. 1998. Kirkossa on tehty kunnostustöitä vuodesta 2000 alkaen. Katto, torni, ikkunat, ovet ja ulkoseinät on saatu kunnostettua, sisätyöt ovat vielä kesken.

Hämeenlinnan rovastikunnan seurakunnat ja Järvenpään seurakunta ovat rahoittaneet kirkon remonttia talousarviorahoistaan.

Kirkkokahvit Terijoella