Tietoa seurakunnasta

Hämeenlinnan seurakuntayhtymään kuuluva Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista, jäsenmäärältään noin 40 300.

Vuoden 2011 alusta entinen Rengon seurakunta on kuulunut osana Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan.

Hallinnollinen päätöksenteko seurakunnassa tapahtuu luottamushenkilöorganisaatiossa, johon jäsenet on  valittu seurakuntavaaleilla.

Seurakuntayhtymä vastaa seurakuntien taloudesta, henkilöstöstä, kiinteistöistä ja hautausmaista. Seurakuntayhtymän luottamushenkilöorganisaation toimielimiä ovat yhteinen kirkkovaltuusto, yhteinen kirkkoneuvosto ja sen talous- ja henkilöstöjaosto, kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta ja tilintarkastus.

Seurakunta vastaa  hengellisestä työstään ja toiminnastaan, esimerkiksi lasten ja nuorten kerhoista, vanhus- ja auttamistyöstä, jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista sekä kansainvälisestä työstä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan luottamushenkilöorganisaation toimielimiä ovat seurakuntaneuvosto ja sen asettamat työalakohtaiset johtokunnat.

Toimintakertomus

Toimintakertomus 2016 (pdf)