Kummit

Kummius on arvokas tehtävä. Lapsen kummeista kahden pitää olla konfirmoituja evankelis-luterilaista uskoa tunnustavan kirkon jäseniä. Lisäksi kummeina voi olla muuhun kirkkomme toimittaman kasteen hyväksyvään kristilliseen kirkkoon tai uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluvia henkilöitä. Kristilliseen kirkkoon kuulumaton ei voi toimia kummina. Poikkeustapauksessa lapsella voi olla vain yksi kummi. Tästä päätöksen tekee kotiseurakunnan kirkkoherra.

Kummin tehtävä on tukea lapsen kristillistä kasvua. Esirukous kummilapsen puolesta sekä aika ja läheisyys ovat arvokkaimpia asioita, joita kummi voi lapselle antaa.