Kastetapahtuma

Sinä olet nimeltä kutsuttu

Kastetapahtuma mikkelinpäivänä 4.10.2015 tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen, kauniiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan.

Ilon juhlassa kiitetään Jumalaa, elämän antajaa. Lasten ja enkelien päivänä järjestettävässä tapahtumassa kaikki on valmista kasteperheille.

Kaste on lahja. Kasteessa Jumala kutsuu ihmistä nimeltä ja ottaa hänet omaksi lapsekseen. Kasteessa lapsesta tulee kotiseurakuntansa jäsen.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää mikkelinpäivänä 4.10. keskusseurakuntatalossa (Rauhankatu 14) kastetapahtuman, johon voi tuoda pienen tai jo vähän isommankin lapsen kastettavaksi. Kasteperheen vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan. Seurakunta tarjoaa kaikille kakkukahvit.

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen, kauniiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan. Vastaavia kastetapahtumia järjestetään ympäri Suomen.

Kastevuoroja voi varata kello 12.30 alkaen kello 15 asti, ja jokaiseen toimitukseen varataan puoli tuntia. Kastetilana toimii keskusseurakuntatalon Valon sali. Kasteperheille ja heidän vierailleen on katettu kahvipöytä viereiseen Ristin saliin koko tilaisuuden ajaksi. Seurakuntatalon aulassa oleva hiljainen huone toimii lastenhoitohuoneena ja rauhallisena imetyspaikkana. Perhe saa lahjaksi kastekynttilän ja uuden Kotien rukouskirjan sekä muistoksi valokuvia tilaisuudesta.

Aika kastetoimitukselle tulee varata viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta kirkkoherranvirastosta Birgitta Aspholmilta p. 040 804 9333. Kastepappi ottaa perheeseen yhteyttä sopiakseen kastekeskustelusta, jossa käydään läpi tilaisuuden kulku ja vanhemmat ilmoittavat, keitä ovat aikoneet kutsua kummeiksi sekä sovitaan tilaisuuden yksityiskohdista, kuten laulettavista virsistä. Seurakunnalla on myös useita erilaisia kastemekkoja, joita saa lainata.

Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen:

• Alle 12-vuotiaan kastettavan vähintään toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua.
  • Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja kirkon jäseniä. Vanhempien pyynnöstä kirkkoherra voi tehdä päätöksen siitä, että lapselle nimetään yksi kummi.