Hinnat

Hautapaikka luovutetaan kuolemantapauksen yhteydessä. Hautapaikasta peritään maksu hautasijamaksuna jokaisen hautauksen yhteydessä.

Suuremman hautapaikan lunastamisesta, kuin hinnastossa mainitut hautasijat, päättää talousjohtaja.

Seurakuntayhtymän hautausmailla on vahvistetut käyttösuunnitelmat, joissa on hautojen luovuttamista koskevia rajoituksia.

Haudan hallinta-aika on 30 vuotta viimeisestä hautauksesta. Mikäli hallinta-aikaa jatketaan, peritään uusi hautasijamaksu.

Hämeenlinnassa kirjoilla oleville, rintamatunnuksen saaneille henkilöille ja heidän puolisoilleen tai leskilleen, myönnetään ilmainen hautasija 30 vuoden ajaksi, eikä hautausmaksua peritä.

Hämeenlinnassa kirjoilla olevista alle 1-vuotiaina kuolleista ja Hämeenlinnassa kuolleena syntyneistä peritään vain hautasijamaksu. Muilta kuin Hämeenlinnassa kirjoilla olevilta 1-vuotilailta lapsilta tai muualla kuolleena syntyneiltä lapsilta maksu peritään Hämeenlinnalaisten maksujen mukaisesti.

Haudasta, joka on luovutettu aikanaan ainaishaudaksi, ei peritä hautasijamaksua.

Vainajan säilytys on maksuton yhden kuukauden ajan. Ylimenevältä ajalta säilytysmaksu on 10 euroa jokaiselta alkavalta viikolta.

Seurakuntayhtymän tekemät kivityöt veloitetaan käytettyjen kone- ja henkilötyötuntien mukaan jokaiselta alkavalta tunnilta.

Haudattaessa uurna vanhaan arkkuhautaan, peritään hautasijamaksuna uurnahautasijamaksu

Perustelluista syistä talousjohtaja voi yksittäistapuksissa myöntää osittaisen tai täydellisen vapautuksen hyväksytyistä hautaushinnston maksuista.

Hautausmaksut_2019

Hautasijamaksut HML muut
1,0/1,2×2,5 m arkkuhautasija 100 € 340 €
2,0/2,4×2,5 m arkkuhautasija 180 € 660 €
1,0×1,0 m tai 0,5×1,0 m uurnasija 60 € 180 €
1,2×2,5 m uurnasija 100 € 340 €

Hautausmaksut HML muut
arkku 270 € 650 €
uurna 105 € 190 €
muistolehto 70 € 120 €

Hautausmaksuun kuuluu haudan avaus, peitto ja kunnostus /viimeistely. Kivityöt eivät kuulu hintaan, vaan ne veloitetaan tuntityönä.

Tuhkauksen hinta on Hämeenlinnalaisille 100 euroa ja muille 380 euroa.

Muut maksut HML muut
Vainajan säilytys arkussa yli 1 kk/alkava vko 20 € 20 €
Muistolehdon laatta* 35 € 60 €
Henkilötyötunti 40 € 40 €
Konetyötunti, sis. kuljettajan 80 € 80 €

(* koskee seurakuntayhtymältä tilattavia nimilaattoja. Ei koske Hauhoa ja Lammia.)

Kirkon tai kappelin vuokra on Hämeenlinnan seurakuntien jäsenille veloitukseton. Muun Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäseneltä peritään vuokrana 110 euroa. Kirkkoon kuulumattomilta peritään vuokraa 220 euroa.

Haudanhoitohinnasto

Hoitohinnasto2019
Haudanhoito sisältää seurakuntayhtymän hankkimat kukat, haudanpinnan siistimisen, kukkien hoidon, lannoituksen ja kastelun sekä kukkien poiston hoitokauden lopussa.

Yhdessä kukkaryhmässä on viisi tavallista kesäbegoniaa tai kolme iso-kesäbegoniaa. Kukkalajien ja värien valinnat tekee seurakuntayhtymä. Pääasiassa samaan osastoon tai riviin istutetaan samaa kukkalajia ja väriä.

Haudanhoitokausi on 10.6.–30.9. Kukat istutetaan kesäkuun kymmenennen päivän tienoilla (säävaraus) ja poistetaan hoitohaudoilta syyskuun lopulla. Hoitokautta koskevia hoitosopimuksia ja tilauksia otetaan vastaan kesäkuun puoleen väliin saakka. Haudan hoito aloitetaan vasta, kun maksu on kirjattu seurakuntayhtymän haudanhoitotilille.

Kesähoito (1 vuosi)

Reunakivetön hauta yhdellä kukkaryhmällä

Leveys 1 m 2 m 3 m seur
Arkkuhauta 100 € 112 € 122 € 14,50 €
Uurnahauta 57 €

Reunakivellinen tai pensasaidalla reunustettu hauta korottaa hintaa 25 %:lla.

Lisäpalvelut

• Lisäkukkaryhmä 10,00 € (5 kpl tavallista kesäbegoniaa tai 3 kpl iso-kesäbegoniaa)
  • Kastelu 48 € (Omaisen toimittamat kukat kastellaan. Kastelu aloitetaan viikolla 24 tai viimeistään kun hoitohautojen kukat on istutettu.)
  • Pensasaidan hoitoleikkaus 5,00 €/metri (tehdään juhannuksen jälkeen)

Määräaikaishoito (5 vuotta)

Reunakivetön hauta yhdellä kukkaryhmällä

Leveys 1 m 2 m 3 m seur
Arkkuhauta 532 € 596 € 649 € 77 €
Uurnahauta 303 €

Reunakivellinen tai pensasaidalla reunustettu hauta korottaa hintaa 25 %:lla.

Lisäpalvelut

• Lisäkukkaryhmä 53 € (5 kpl tavallista kesäbegoniaa tai 3 kpl iso-kesäbegoniaa)
  • Kastelu 255 € (Omaisen toimittamat kukat kastellaan. Kastelu aloitetaan viikolla 24 tai viimeistään kun hoitohautojen kukat on istutettu.)
  • Pensasaidan hoitoleikkaus 27,00 €/metri (tehdään juhannuksen jälkeen)

Haudan peruskunnostus

Peruskunnostusmaksu peritään, jos hauta ei ole ollut edellisenä vuonna seurakuntayhtymän hoidossa tai hoitomuotoa muutetaan (ruohohoidosta hiekkahoidoksi tai päinvastoin).

• peruskunnostusmaksu on 40 €/haudan leveysmetri  ja kukkamaan perustaminen
  • henkilötyötunti 40 €
  • konetyötunti 80 (sis. kuljettajan)
  • kukkamaan perustaminen 30,00 €/kukkaryhmä
  • hiekan lisäys 13 €/kottikärry

Tämä hinnasto on vahvistettu yhteisessä kirkkoneuvostossa 29.11.2018.