Kuolemasta ilmoittaminen

Seurakunnan jäsenen kuolemasta ilmoitetaan ja vainajan omaisia muistetaan rukouksin vainajan kotiseurakunnan jumalanpalveluksessa hautausta seuraavana sunnuntaina. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuolleiden nimet julkaistaan seuraavalla viikolla Hämeen Sanomissa ja Kaupunkiuutisissa kirkollisissa ilmoituksissa. Jos omaiset eivät halua nimeä julkaistavan, siitä tulee mainita hautausjärjestelyjen yhteydessä.

Maistraatti lähettää ilmoituksen kuolemasta kansaneläkelaitokseen ja väestörekisteriin. Yleisen tavan mukaan kuolinpäivänä liputetaan vainajan kodissa ja usein myös työpaikalla. Kodissa liputetaan myös hautauspäivänä.

Sanomalehdissä julkaistavista maksullisista kuolinilmoituksista huolehtii joko hautaustoimisto tai omaiset itse.