Hautasija

Hautasija varataan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa hauta-asioiden toimiston toimistosihteeriltä, (Rauhankatu 14, p. 040-804 9444). Muissa seurakunnissa asian hoitaa kirkkoherranvirasto.

Hautasijaa ei voi varata etukäteen. Ahveniston hautausmaalla ja joillakin Vanajan hauta-alueilla on rajoituksia tilanpuutteen vuoksi.

Hauta luovutetaan 30 vuoden ajaksi. Haudan hoidosta vastaavat omaiset, jotka voivat halutessaan myös ostaa haudan hoidon seurakunnalta. Hautojenhoitosopimukset tekee hautaustoimen toimistosihteeri (Rauhankatu 14, p. 040-804 9444).

Vuorentaan muistolehdossa ei ole erillisiä nimikilpiä vainajille. Omaiset voivat viedä kukkia ja kynttilöitä yhteisen muistomerkin luo. Ahveniston ja Vanajan hautausmailla on muistelupaikka, jonka graniittiseen muuriin seurakunta kiinnittää vainajan nimilaatan, mikäli omaiset sitä toivovat. Uurna voidaan haudata myös arkkuhautaan mille hautausmaalle hyvänsä.

Hämeenlinnassa kirjoilla olleen rintamaveteraanin ja veteraanin puolison hautapaikka sekä haudan avaus on maksuton.