Hautausjärjestelyt

Vainajaa sairaalasta haettaessa on mahdollista viettää pieni hartaushetki, johon sairaalapappi tai hoitaja voivat osallistua. Potilasta sairaalassa hoitanut lääkäri antaa kuolintodistuksen ja sairaala toimittaa tiedon kuolemasta myös väestötietojärjestelmään. Ilman hautauslupaa vainajaa ei saa haudata. Tuhkahautaus on viime vuosina yleistynyt niin, että jo yli puolet vainajista tuhkataan. Jos omaiset toivovat tuhkausta, siihen tarvitaan heidän allekirjoittamansa sopimus. Arkku tai uurna hankitaan hautaustoimistosta. Muistolehtoon kätkettävä tuhka ei tarvitse uurnaa.