Hautajaiset

syksyisiä puita

 

Läheisen ja rakkaan ihmisen menettäminen tuo mukanaan surua, kaipausta ja usein kysymyksiä, joihin ei tunnu löytyvän vastauksia. Seurakunta haluaa osoittaa myötätuntoaan surussa olevalle ja lohduttaa sillä, mitä Jumala sanassaan sanoo niille, jotka häneen turvaavat. ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.”

Surun keskellä omaisten on järjestettävä hautajaiset. Näissä asioissa voi kääntyä seurakunnan työntekijöitten puoleen. He ovat valmiit antamaan tukeaan ja apuaan hautajaisten järjestelyyn liittyvissä asioissa. Hautajaistilaisuuden ajasta ja paikasta voi sopia kirkkoherranvirastossa tai suoraan papin kanssa. Hautaan siunaaminen toimitetaan yleensä 2–3 viikon kuluessa kuolemasta.

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.