Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräys täyttää ensi vuonna 70 vuotta – juhlavuoden teemana on vanhemmuuden tukeminen

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaa hankkeeseen, jossa toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Yhteisvastuussa tapahtuu ympäri vuoden

Yhteisvastuu-talkoot hädässä olevien lähimmäisten auttamiseksi pyörivät ympäri vuoden. Aktiivisin keräyskausi kestää helmikuun alusta vappuun. Tapahtumatietoja päivitetään sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat. Syyskuun alusta lähtien lahjoitus tulee seuraavan vuoden keräykseen. Keräyslupa RA/2019/704 voimassa 1.9.2019 – 31.8.2020

Lahjoituksesi

Citymarket Hämeensaaressa pullopalautuskuitit voi lahjoittaa palautusautomaattien lähellä olevaan harmaaseen postilaatikkoon. Kertyneet rahat tilitämme Yhteisvastuukeräykseen.

Tilisiirtolahjoitukset

Yhteisvastuukeräyksen tilinumerot

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Saajaksi merkitään Yhteisvastuukeräys. Viitenumero on seurakuntakohtainen:

• Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, viite 302 135

Lahjoitukset puhelimella

SOITA
0600 1 7010 (10,26 € + pvm) tai
0600 1 7020 (20,28 €+pvm)

LÄHETÄ TEKSTIVIESTI numeroon 16 588
APU5 (=5 €), APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €)

Yhteisvastuun tuotteita on myynnissä ja/tai tilattavissa Diakoniakeskuksessa (Birger Jaarlin katu 3) sekä seurakunnan Yhteisvastuutapahtumissa.

Palvelukseen halutaan: Arkienkeli

Arkienkelin tehtäviä:

• lipas- ja listakeräys sinulle sopivana aikana sinulle sovitulla alueella tai valmiiksi sovittuina tempauspäivinä kauppakeskuksissa
  • tuotteiden myyntiä tapahtumissa, tilaisuuksissa ja tempauksissa
  • ideoi itse lisää keräystapojasi, käytä verkostojasi.Tarjoamme keräysmateriaalin, perehdytyksen ja tuen tehtävään.

Ilmoittaudu: Keräyspäällikkö, diakoniatyöntekijä Tiina Kröger, puh. 040 804 9359,