Yhteisvastuukeräys

Ole arkienkeli. Osallistu Yhteisvastuukeräykseen.
Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, 40 prosenttia käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Tapahtuu Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa

Yhteisvastuussa tapahtuu ympäri vuoden

Yhteisvastuu-talkoot hädässä olevien lähimmäisten auttamiseksi pyörivät ympäri vuoden. Aktiivisin keräyskausi kestää helmikuun alusta vappuun.

Lahjoituksesi

Citymarket Hämeensaaressa pullopalautuskuitit voi lahjoittaa palautusautomaattien lähellä olevaan harmaaseen postilaatikkoon. Kertyneet rahat tilitämme Yhteisvastuukeräykseen.

Tilisiirtolahjoitukset

Yhteisvastuukeräyksen tilinumerot

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Saajaksi merkitään Yhteisvastuukeräys. Viitenumero on seurakuntakohtainen:

• Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, viite 302 135

Lahjoitukset puhelimella

SOITA
0600 1 7010 (10,26 € + pvm) tai
0600 1 7020 (20,28 €+pvm)

LÄHETÄ TEKSTIVIESTI numeroon 16 588
APU5 (=5 €), APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €)

Lahjoituksia voi antaa koko vuoden ajan. Syyskuun alusta lähtien lahjoitus tulee seuraavan vuoden keräykseen. Keräyslupa RA/2017/785 voimassa 1.9.2017-31.8.2019.

Yhteisvastuun tuotteita on myynnissä ja/tai tilattavissa Diakoniakeskuksessa (Birger Jaarlin katu 3) sekä seurakunnan Yhteisvastuutapahtumissa.

Palvelukseen halutaan: Arkienkeli

Arkienkelin tehtäviä:

• lipas- ja listakeräys sinulle sopivana aikana sinulle sovitulla alueella tai valmiiksi sovittuina tempauspäivinä kauppakeskuksissa
  • tuotteiden myyntiä tapahtumissa, tilaisuuksissa ja tempauksissa
  • ideoi itse lisää keräystapojasi, käytä verkostojasi.Tarjoamme keräysmateriaalin, perehdytyksen ja tuen tehtävään.

Ilmoittaudu: Keräyspäällikkö, diakoniatyöntekijä Tiina Kröger, puh. 040 804 9359,