Kirkkoherranvaali

Kimmo Reinikainen

Kimmo Reinikaisesta Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherra

Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvosto valitsi 11.6. pidetyssä kokouksessaan Kimmo Reinikaisen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seuraavaksi kirkkoherraksi.  Kirkkoherra valittiin välillisellä vaalilla, jonka toimitti seurakuntaneuvosto.

Teologian maisteri, 51-vuotias Kimmo Reinikainen työskentelee tällä hetkellä Ylöjärven seurakunnan kirkkoherrana. Reinikainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Nokian ja Nurmeksen seurakunnissa sekä siirtolaispappina Etelä-Saksassa. 

Nykyinen kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle loppuvuodesta ja uuden kirkkoherran on tarkoitus aloittaa työt joulukuun alussa.  

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virka avattiin hakuun helmikuussa ja määräaikaan mennessä virkaa haki 13 henkilöä. Seurakuntaneuvosto haastatteli kuusi hakijaa ja kolme heistä lähetettiin henkilöarviointiin eli soveltuvuuskokeisiin.  

Seurakuntaneuvosto äänesti kirkkoherran valinnasta. Äänet jakautuivat seuraavasti: Kimmo Reinikainen 13 ääntä, Heikki Toivio 4 ääntä.  

Näin vaali eteni

Kun kirkkoherran välillinen vaalitapa oli selvillä, Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvosto antoi tuomiokapitulille lausunnon Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherran viran erityisistä tarpeista.Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli julisti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi helmikuun  puolivälissä ja hakuaika päättyi 15.3. klo 15. Määräaikaan mennessä virkaan haki 13 henkilöä. Hakuajan päätyttyä Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli haastatteli kaikki hakijat ja antoi heistä lausunnon seurakuntaneuvostolle.

Seurakuntaneuvosto tutustui hakupapereihin ja valitsi niiden perusteella haastateltavaksi kuusi hakijaa: Mika Juppalan, Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorion, Ali Kulhian, Teijo Peltolan, Kimmo Reinikaisen ja Heikki Toivion. Haastattelujen jälkeen seurakuntaneuvosto päätti, että hakijoista Peltola, Reinikainen ja Toivio lähettäisiin henkiöarviointiin. Arvioinnit toteutti henkilöstöpalveluyritys Personnel, jota Hämeenlinnan seurakuntayhtymä käyttää rekrytointien apuna.

Henkilöarvoinnissa käyneet kolme kärkihakijaa olivat panelisteihina Poltinahon seurakuntatalolla järjestetyssä vaalipaneelissa, jonka juonsi pastori, puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio. Paneelin jälkeen seurakuntaneuvosto kokoontui kuulemaan soveltuvuusarvioinnin tulokset. Seurakuntaneuvosto toimitti kirkkoherran vaalin tiistaina 11.6.2019 ja valitsi äänestyksen jälkeen kirkkoherraksi Kimmo Reinikaisen.

Vaalin valmistelijana toimi lääninrovasti Tapani Vanhanen.

Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherran virkaa hakivat:

Andersson Markus, pastori
Anttila Miikka, seurakuntapastori, Hattulan seurakunta
Juppala Mika, vs. kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
Keskinen Sauli, vs. kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
Kevätsalo-Vuorio Hanna-Leena, kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
Kulhia Ali, Akaan seurakunnan kirkkoherra
Ollila Jussi, johtava sairaalapastori, Helsingin seurakuntayhtymä
Peltola Teijo, apulaislähetysjohtaja, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Reinikainen Kimmo, Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra
Roine Kalle, Kalvolan seurakunnan kirkkoherra
Sulander Mikko, asiantuntija, Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli
Suonperä Satu, kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
Toivio Heikki, kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Tutustu uuteen kirkkoherraan

Kuka olet?

Olen Kimmo Reinikainen, puoliso ja 2 nuoren aikuisen isä. Kotoisin Kotkasta, jossa meri ja jalkapallo on istutettu nuoren miehen mieleen. Opiskellut ja perheytynyt Helsingin seudulla. Päätynyt Pirkanmaalle Nurmeksen ja Münchenin kautta.

Olen saanut kantaa vastuuta diakoniasta, lähetyksestä ja kasvatuksen kokonaisuudesta. Työ on johtanut esimiehiyden ja johtamisen opiskeluun. Kirkkoherrana olen ollut sekä Nokialla sijaisena että vakituisesti nyt Ylöjärvellä lähes 7 vuoden ajan.

Haluan kantaa vastuuta myös kirkon kokonaisuudesta. Olen ollut kirkkohallituksen työryhmässä. Olen toiminut Seurakuntien lapsityönkeskuksen johtokunnan puheenjohtajana ja Kirkkopalvelujen valtuuston ja vaalitoimikunnan jäsenenä. Olen KUAn kirkkoherraryhmän jäsen ja rovastikuntani lääninrovasti.

Mikä on sinulle tärkein kohta Raamatussa?

Rippikouluikäiseen iski Ilm. 3:20, ”Katso, Minä seison ovella ja kolkutan.” Teologian opiskelujen syövereissä läheiseksi tuli Johannes 15:16 ” Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät”. Gradun tekijän löytö Lutherin äärellä oli Gal 3:27 ” Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.” Kirkko koostuu kastetuista.

Näitä on kasautunut monia. Mutta aika muuttaa Raamatun lukijaa. Enemmän kuin kohtia, luen kokonaisuutta. Minä pohdin Jumalaa Raamatussa, ja Raamattu tulkitsee minua ja elämää. Johonkin päätyäkseni valitsen Joh 14:27 ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani”

Millainen olet johtajana?

Tähän parhaan vastauksen antaisivat työtoverini.

Olen kokonaisuuksien hahmottaja ja strateginen luotsaaja. Katson mieluummin kymmenen kuin kahden vuoden päähän. Visio on olennainen osana johtamista. Arvostan kokonaisuuden hahmottamista luottamushenkilöiden kanssa.

Johtaja on työyhteisön valmentaja ja toiminnan ohjaaja. Minua on helppo lähestyä, olen avoin, kuulen ja keskustelen. En halua päättää kaikista asioista, joistakin kyllä. Työyhteisön henki on tärkeä.

Olen hallinnon ammattilainen. Hallinnon tarkoitus on turvata työn resurssit. Sujuvasti hoidettu hallinto vapauttaa aikaa seurakuntatyölle.

Kirkkoherra näkyy paikkakunnalla. Haluan puhua arvoista ja rohkaista puheeseen Jumalasta.

Mikä on mielestäsi seurakuntien suurin haaste Hämeenlinnassa ja miten vastaisit siihen?

Instituutioihin ei luoteta. Instituutio ei saisi määritellä Jumalaa, uskoa ja moraalia. Paikallisen seurakunnan on olemisellaan ja työllään ansaittava paikkansa ihmisten keskellä. On oltava enemmän kuin instituutio. Oltava kiinnostava ja merkityksellinen. Pitää opetella uusi keskustelun tapa.

Hengellisyyden kaipuu ei ole kadonnut. Myös tänä päivänä ihminen on kokonainen silloin kun välit Jumalaan ovat kunnossa. Seurakunta saa ja sen pitää puhua Jumalasta selkeästi ja rohkeasti tullakseen kuulluksi ja ymmärretyksi. Tähän työhön tarvitaan enemmän kuin palkattu seurakunnan työntekijäkunta.

Jos seurakuntien taloustilanne kiristyy ja säästöjä pitäisi tehdä, mistä asiasta et olisi valmis luopumaan?

Säästäminen ja karsiminen ei saa aina olla nollasummapeliä. Vastakkainasettelu, jokin valitaan ja toinen jätetään, ei aina ole tarpeen. On olemassa keinoja, joiden kautta löytyy myös win-win –tilanteita.

Joskus toki on valittava. Ja tähänkin kysymykseen oletetaan vastaukseksi jotakin muutakin kuin ympäripyöreää kaiken sisäänsä sulkevaa. Kaikesta hyvästä seurakunnassa valitsen kasvatuksen. Laskevien päiväkerholukujen paineessa meidän pitää löytää uusi 70 vuoden menestystuote, sillä lapsissa on tulevaisuus. Ja rippikoulun pitäminen osana nuorisokulttuuria on arvo sinänsä. Saavutettu menestys haastaa edelleen jatkuvaan kehittämiseen.

 

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.