Omaishoitajille

Omaishoidolla tarkoitetaan vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja vanhusten kotona tapahtuvaa toimintaa. Työ on hyvin vaativaa ja sitovaa. Omaishoitajan jaksaminen voi olla kiinni tuesta, jota hän saa. Vertaisryhmissä omaishoitajilla on tilaisuus tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Ryhmissä hän huomaa, ettei ole yksin. Yksilöllinen kokemus muuttuu yhteiseksi ja myös selviytymiskeinoista tulee yhteisiä. Jos kaipaat tukea elämäntilanteessasi tai tietoa paikkakuntasi vertaisryhmistä, ota yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään.