Vapaaehtoiset

Seurakunnan jäsenenä olet mukana auttamassa lähimmäisiäsi. Suuri osa kirkolliseveron tuotosta ohjataan lapsi- ja nuorisotyöhön sekä diakoniaan.

Voit auttaa myös rukoilemalla lähimmäistesi puolesta, osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen tai lähtemällä mukaan seurakunnan vapaaehtoiseksi.

Vapaaehtoiseksi

Seurakunnassa on runsaat mahdollisuudet vapaaehtoistyöhön. Diakoniatyön parissa tehdään paljon vapaaehtoista lähimmäistyötä. Vanhukset, sairaat ja vammaiset tarvitsevat auttajia ja ystäviä sekä kotonaan että laitoksissa. Myös Palvelevan puhelimen työntekijät tekevät työnsä vapaaehtoisesti. Vapaaehtoistyo.fi -internetpalvelussa on lista tehtävistä, joihin juuri nyt toivotaan vapaaehtoisia.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja kaupungin yhteinen vapaaehtoistyön keskus, josta välitetään apua moneen suuntaan. Läsnäoloaan ja aikaansa antavista lähimmäisistä on aina pulaa. Jos haluat olla mukana lähimmäistyössä, ota yhteyttä Pysäkille puh. (03) 621 3556.

Vapaaehtoiskeskus Keidas on Lammin seurakunnan ja SPR:n yhteinen vapaaehtoistyön keskus.

Monia seurakuntalaisia toimii pienpiirien vetäjinä sekä ohjaajina kerhoissa tai partiossa. Voit myös liittyä johonkin seurakuntien kuoroista.

Vuoden aikana seurakunnissa järjestetään paljon juhlia, tapahtumia, tilaisuuksia ja retkiä, joiden toteuttamisessa seurakuntalaiset ovat mukana. Kesällä kohdataan juhannusjuhlilla ja avoimissa leiripäivissä.

Voit tarjoutua auttamaan kaikessa seurakuntien toiminnassa. Ota yhteyttä haluamastasi työmuodosta vastaavaan työntekijään.