Apua elämään

Apua elämään

Seurakunta kulkee rinnalla ja auttaa kaikissa elämänvaiheissa. Voit soittaa oman seurakuntasi kirkkoherranvirastoon tai seurakunnan työntekijöille.

Diakoniatyöntekijän vastaanotto

Diakoniatyöntekijän puoleen voit kääntyä, kun tarvitset tukea ja  apua elämän kriiseissä. Selvitämme yhdessä tilannetta keskustellen ja kuunnellen, ohjaamme tarvittaessa eteenpäin tai teemme yhteistyötä viranomaisten ja muiden auttamistahojen kanssa. Työntekijät ovat vaitiolovelvollisia siten, kuin julkisuuslaki ja eri hallinnonaloja koskevat lait sen määrittävät.

Hauho puh. 040-804 9285 ke ja pe klo 10-11
Kalvola puh. 040-804 9482 ke klo 9-10.30
Lammi puh. 040-804 9504 ma ja to klo 9-11
Tuulos puh. 040-804 9504 ti klo 10

 

Hämeenlinnan kantakaupunki ja Renko

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniakeskuksen neuvonta ja ajanvaraus palvelee ma, ti, to, pe klo 9–12  Puh. 040 804 9350. Käyntiosoite Birger Jaarlin katu 3.

Perustoimeentulotukea voi hakea KELA:sta. Hämeenlinnan toimipisteen osoite on Rauhankatu 1.

Sosiaalipalveluista voi kysyä Hämeenlinnan kaupungilta. Sosiaalipalvelujen neuvonta puh 03 621 3303

Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa annetaan asiantuntevaa keskusteluapua parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyvissä kysymyksissä. Perheasiain neuvottelukeskus palvelee keskusseurakuntatalon 3. kerroksessa, Rauhankatu 14. Ajanvaraus arkisin kello 9–12 Niina Virtanen, p. 040 804 9340.

Palveleva puhelin

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Soittajalle ei pyritä tarjoamaan valmiita vastauksia, vaan keskustelukumppani tukee löytämään itse elämään parhaiten sopivia ratkaisuja. Palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80 ja se päivystää su–to klo 18–01, pe–la klo 18–03. Puhelu maksaa normaalin paikallis- tai matkapuhelinpuhelun verran. Tarkemmat tiedot kirkon Palvelevasta puhelimesta tästä linkistä: http://www.kirkonkeskusteluapua.fi/

Kriisipuhelin – keskusteluapua kriisissä oleville

Oletko sinä tai läheisesi vaikeassa elämäntilanteessa tai kokenut järkyttävän tapahtuman? Tuntuuko sinusta ettet jaksa enää? Onko sinulla itsemurha-ajatuksia? Kriisipuhelin tarjoaa kriisissä oleville keskusteluapua. Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimen yhteys- ja hintatiedot sekä päivystysajat löydät tästä linkistä: Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin.

Palveleva netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua. Viestiisi vastaavat muutaman päivän kuluessa tehtävään koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset, nettipapit ja muut kirkon työntekijät. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Kirkko Suomessa Facebook-chat

Kirkon Facebook-ryhmän chat on avoinna keskusteluun aina, kun työntekijä on paikalla. Keskustelu on kahdenkeskistä ja käyttäjä näkyy chatissa anonyymisti. Chatin käyttö ei vaadi Facebook-kirjautumista. Chat on tietoturvallinen, eikä se tallennu Facebookiin. Kirkon työntekijöille voi puhua luottamuksellisesti, heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Työntekijöitä tavoittaa chatista parhaiten arkisin klo 12-16 sekä 18-20 välisenä aikana.

www.facebook.com/kirkkosuomessa

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.