Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

Uutislistaukseen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta muuttaa pois Keskusseurakuntatalosta

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan keskusseurakuntatalo Rauhankatu 14:ssä jää pois käytöstä mikrobilöydösten vuoksi. Seurakuntatalon palveluille ja toiminnoille sekä talossa työskenteleville järjestetään väliaikaiset tilat joko Hämeenlinnan seurakuntayhtymän muista tiloista tai tiloja vuokrataan muualta. Seurakunta kannustaa työntekijöitään tekemään töitä mahdollisimman paljon etänä, ennen uusiin tiloihin siirtymistä. 

Poltinahon seurakuntatalosta ja Keskusseurakuntatalosta tehtiin rakenne-, kosteus- ja sisäilmatekniset kuntotutkimukset maalis-huhtikuussa.  

Poltinahon seurakuntatalosta ei sisäilmatutkimuksessa havaittu merkittäviä poikkeamia. Kohteesta löytyi paikoittaisia ongelmia, jotka korjataan ennen syksyn toiminnan alkamista. Seurakuntatalossa tiivistetään ikkunoita ja parannetaan ilmanvaihdon toimintaa. Korjauksilla saadaan lisäaikaa Poltinahon kiinteistön tulevaisuuden kartoittamiseen. Vaihtoehtoina ovat peruskorjaus tai rakennuksesta luopuminen.  

Poltinahon seurakuntatalon runko on hyvässä kunnossa, rakennus sijaitsee kuivalla paikalla ja ala- ja yläpohja ovat kuivat. Ulkoseinissä on tiiliverhoilun taakse päässyt kosteutta ja eristeistä löytyikin mikrobivaurioita. Rakennuksen ilmavuotojen korjausten ja ilmanvaihdon parantamisen jälkeen tilat ovat käyttökelpoiset.  

Keskusseurakuntatalon kuntotutkimuksessa ilmeni sen sijaan enemmän ongelmia. Seurakuntatalon maanvarainen lattia on kostunut ja siitä löytyi mikrobivaurioita. Vesikaton alapuolella yläpohjan eristetilassakin on mikrobivaurioita ja lisäksi vesivuotoja. Ulkoseinissä on tiiliverhoilun takana mikrobivaurioita.  Kerrosten välisten lattioiden purueristeistä löydettiin mikrobikasvustoja. Tilat eivät ole käyttökiellossa, mutta Yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt väistötilojen tarpeellisuudesta. Korvaavien tilojen kartoitus ja muuttovalmistelut on aloitettu."

31.5.2021 14.00