Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

Kanta-Häme on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen

1.12.2020 11.50

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 30. marraskuuta ja arvioi maakunnan siirtyneen useampien kriteerien täyttyessä epidemian niin sanottuun leviämisvaiheeseen.

Alueelliset erot ovat maakunnan sisällä toistaiseksi kohtuullisen suuria, mutta pandemiaryhmä oli yksimielinen siitä, että Kanta-Hämettä on toiminnallisen selvyyden vuoksi tarkoituksenmukaista kohdella rajoitusten ja suositusten osalta yhtenä alueena.

Lue koko uutinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sivuilta.

Seurakuntien toiminnassa moni jo suunniteltu adventin ja jouluajan tapahtuma tulee muuttamaan muotoaan. Seurakunnat päättävät itse omista toimintatavoistaan ja päivittävät tilannetta omilla kotisivuillaan.

Seurakuntien tiloissa järjestettäviä yksityistilaisuuksia koskevat rajoitukset

Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi kaikissa seurakuntien tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa, kuten mm. muistotilaisuuksissa ja kastejuhlissa, osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös edelleen voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä osallistumisen edellytys koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä.

Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tarjotaan mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
Tiukentuneet rajoituksen perustuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston 30.11. voimaan tulleisiin uusiin suosituksiin.