Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

Kanta-Häme siirtymässä koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen

27.11.2020 15.34

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ja maakunnan kuntajohtajat käsittelivät koronavirustilannetta kokouksissaan torstaina 26. marraskuuta. Epidemiatilanne on tilastolukujen perusteella muuttunut nopeasti heikoksi.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ja maakunnan kuntajohtajat käsittelivät koronavirustilannetta kokouksissaan torstaina 26. marraskuuta. Epidemiatilanne on tilastolukujen perusteella muuttunut nopeasti heikoksi, ja COVID-19-infektioiden esiintymisluvun ja muiden kriteerien perusteella maakunnan todettiin olevan edelleen niin sanotussa epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta siirtymässä todennäköisesti jo ensi viikolla leviämisvaiheeseen.

Seurakuntien toiminnassa tämä tarkoittaa sitä, että moni jo suunniteltu adventin ja jouluajan tapahtuma tulee muuttamaan muotoaan. Seurakunnat päättävät itse omista toimintatavoistaan ja päivittävät tilannetta omilla kotisivuillaan.

Hämeenlinnan seurakunnat seuraa terveysviranomaisten antamia koronasuosituksia. Kaikessa seurakuntien toiminnassa otetaan huomioon terveysviranomaisten suositukset hyvästä hygieniasta ja turvaetäisyyksien noudattamisesta. Myös suositus kasvomaskien käytöstä koskee kaikkia seurakuntien tilaisuuksia.