Kalvolan kirkko

Julkaistu 20.10.2013

Kalvolan kirkossa on istumapaikkoja noin 500. Kirkon takasalissa on 40 paikkaa esimerkiksi muistotilaisuuksia varten.

Historia

Kalvolan kirkko on rakennettu Kalvolan punaisesta graniitista vuosina 1919–1921 ja sen on suunnitellut Ilmari Launis. Nykyinen kirkko on rakennettu vanhan vuodelta 1802 peräisin olleen ja vuonna 1918 tulipalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Kirkko on tornillinen pitkäkirkko, jonka kolmilaivaisen basilikamaisen runkohuoneen keskimmäinen laiva kohoaa matalien sivulaivojen sekä kuoripuolen seurakuntasalin ja sakariston yläpuolelle. Kirkkosalin sisäkatteena on holvimainen betonikatto. Kirkossa on Ilmari Launiksen suunnittelema maalauskoristelu sekä lasimosaiikit. Alttarilla on Saksassa Oberammergaun kylässä valmistettu krusifiksi.

Urut

22-äänikertaiset urut ovat Kangasalan Urkutehtaan valmistamat vuonna 1924 ja niitä on uudistettu 1960.