Seurakuntayhtymä

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä perustettiin vuonna 2009 kuntaliitoksen myötä. Yhtymään kuuluvat Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan, Lammin ja Tuuloksen seurakunnat.

Seurakuntien jäsenmäärät 2014
Hauho 3 190
Hämeenlinna-Vanaja 40 639
Kalvola 2 866
Lammi 4 378
Tuulos 1 261
YHTEENSÄ 52 334
Hämeenlinnan asukasluku 68 017
Kirkkoonkuulumisprosentti 76,9 %

Seurakuntayhtymää johtaa seurakuntavaaleilla valittu yhteinen kirkkovaltuusto. Sen valmisteleva ja toimeenpaneva hallintoelin on yhteinen kirkkoneuvosto. Yhteinen kirkkoneuvosto on lisäksi asettanut kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan sekä talous- ja henkilöstöjaoston. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja.

Yhtymäorganisaation operatiivinen esimies on talousjohtaja Kai Kauppinen. Seurakuntayhtymä huolehtii hautausmaiden ja kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta, siivous- ja vahtimestaripalveluista, ruokapalveluista sekä henkilöstö- ja talouspalveluista. Muu kirkon työ on seurakuntien vastuulla.

Seurakuntayhtymän johtoryhmässä on viisi jäsentä: yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, talousjohtaja sekä yhteisen kirkkoneuvoston valitsemat kolme muuta viranhaltijaa, joista kaksi edustaa seurakuntia ja yksi seurakuntayhtymää.