Seurakuntayhtymä

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä perustettiin vuonna 2009 kuntaliitoksen myötä. Yhtymään kuuluvat Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan, Lammin ja Tuuloksen seurakunnat.

Seurakuntien jäsenmäärät 2015
Hauho 3 174
Hämeenlinna-Vanaja 40 312
Kalvola 2 832
Lammi 4 284
Tuulos 1 241
YHTEENSÄ 51 843
Hämeenlinnan asukasluku 68 052
Kirkkoonkuulumisprosentti 76,2 %

Seurakuntayhtymää johtaa seurakuntavaaleilla valittu yhteinen kirkkovaltuusto. Sen valmisteleva ja toimeenpaneva hallintoelin on yhteinen kirkkoneuvosto. Yhteinen kirkkoneuvosto on lisäksi asettanut kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan sekä talous- ja henkilöstöjaoston. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja.

Yhtymäorganisaation operatiivinen esimies on talousjohtaja Kai Kauppinen. Seurakuntayhtymä huolehtii hautausmaiden ja kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta, siivous- ja vahtimestaripalveluista, ateriapalveluista sekä henkilöstö- ja talouspalveluista. Muu kirkon työ on seurakuntien vastuulla.

Hautausmaiden ja kiinteistöjen hoito- ja kunnossapitotyötä tekevien tehtävänimike on erityisammattimies. Hautausmaille palkataan lisäksi vuosittain noin 50 kausityöntekijää. Työnjohtajana toimii Esa Lehtonen.

Siivous- ja vahtimestaripalveluja tuottavien työntekijöiden tehtävänimike on vahtimestari. Heidän esimiehensä on Päivi Korpinen.

Ateriapalveluhenkilöstön tehtävänimike on seurakuntaemäntä. Emäntien esimies on Tarja Seppänen.

Kiinteistö- ja hautaustoimen kokonaisuutta johtaa kiinteistöpäällikkö Eija Rantala.

Henkilöstöpalveluiden työntekijöiden esimies on henkilöstöpäällikkö Päivi Hyvärinen ja talouspalvelujen työntekijöiden esimies on talouspäällikkö Marco Björkskog.

Seurakuntayhtymän johtoryhmässä on viisi jäsentä: yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, talousjohtaja sekä yhteisen kirkkoneuvoston valitsemat kolme muuta viranhaltijaa, joista kaksi edustaa seurakuntia ja yksi seurakuntayhtymää.

Talousarvio 2016

Alla olevista linkeistä löytyy yhteisen kirkkovaltuuston 17.12.2015 hyväksymä Hämeenlinnan seurakuntayhtymän toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 sekä talousarvion 2016 esittelyaineisto yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa.

Talousarviokirja 2016

Talousarvion esittelyaineisto