Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskuksessa annamme asiantuntevaa keskusteluapua parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyvissä kysymyksissä. Keskustelemaan voi tulla yksin, parina tai perheenä. Lisäksi hoidamme perheasioiden sovitteluja ja järjestämme eroryhmiä. Tarjoamme myös perhe-  kasvatus-, koulutus- ja työnohjauspalveluja.

Palvelemme luottamuksellisesti ja maksutta Hattulan, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Valkeakosken kuntien asukkaita. Vuosittainen asiakasmäärämme on noin 500 henkilöä. Asiakkuus ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä.

Perheneuvonnan keskeinen työskentelymenetelmä on terapeuttinen keskustelu, jota ohjaa yksi tai kaksi perheneuvojaa. Yksilökäynneillä työskentelyaika on yksi tunti ja pari- ja perhetapaamisissa puolitoista tuntia. Käyntikerrat pyritään järjestämään tarpeen mukaan joko viikoittain tai harvemmin niin monta kertaa kuin on tarkoituksenmukaista.

Keskuksemme neuvontatyötä ohjaavana keskeisenä arvona on asiakkaan näkökulmasta tarkoituksenmukaisten ja riittävän kestävien auttavien suhteiden turvaaminen.

 

Family and relationship counselling is available also in English. You can attend the sessions individually, as a couple, or as a family. The counselling is confidential and free of charge and available for people living in Hattula, Hämeenlinna, Janakkala or Valkeakoski.

 

Alustukset ja luennot

Perheneuvojat vierailevat muun muassa neuvoloissa, päiväkotien vanhempainilloissa ja kouluissa luennoimassa parisuhde- ja perheteemoista. Luennoista sovitaan tarkemmin kunkin kohderyhmän toiveiden mukaan – ota yhteyttä ajanvaraukseen. Luennot ovat pääsääntöisesti maksullisia seurakuntien ulkopuolisille yhteisöille.

Työnohjaus

Tarjoamme työnohjausta yksilöille ja ryhmille. Työnohjaus on työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden jäsentämistä joko yksin tai ryhmässä. Työnohjaus perustuu ohjaajan ja ohjattavan luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen. Työnohjauksessa tarkastellaan työhön liittyviä tilanteita ja tarkoituksena on oppia niistä. Työnohjauksessa pyritään tukemaan ohjattavan työssä jaksamista ja paneudutaan työstä aiheutuvan kuormittuneisuuden vähentämiseen. Työnohjaus on pääsääntöisesti maksullista.

Linkkejä ja vinkkejä

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.